Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Erişteli Börek Tarifi

Fırında Erişteli Börek Tarifi
 

Erişteli Börek Tarifi


Malzemeler:
200 gram mantar, 1 çay bardağı mısır,
4 dal dereotu, 4 dal taze soğan,
1,5 su bardağı süzme yoğurt,
300 gram haşlanmış erişte,
zeytinyağı, karabiber, tuz,
200 gram kaşar peyniri,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı bezelye,
4 tane yumurta.

Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Mantarların saplarını ayırın ve orta incelikte dilimleyin. Tavanızın içerisine biraz zeytinyağı dökün ve büyük ocağınıza koyun.Yağ kızmaya başlayınca mantarları içerisine atın. Soğanları da orta boy doğrayın.Bu sırada mantarlar 2 dakika piştikten sonra soğanları da üzerine ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin,karıştırın.Bu aşamadan sonra ateşi tamamen kısık hale getirin.

Derin bir fırın kabının içine çok az zeytinyağı ekleyip kabın her tarafına yağı yedirin. Fırın kabının en alt kısmına bezelye ve mısır tanelerinden çok az olacak şekilde serpiştirin. Mantar ve soğanların içine bezelyeleri ve mısırları da ekleyip karıştırın. Dereotunu incecik doğrayın.Ocağımızın altını kapatın. Bir kap içine 4 yumurtayı kırıp çok az tuz ve karabiber ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın.

Kaşar peynirini rendeleyin. Yumurtalı karışımın içine mantarlı soteyi,sonra dereotunu, rende kaşar peynirinin yarısını ve kabartma tozunu ekleyin.En son olarak, önceden haşlanmış olan erişteleri ilave edin,yeniden karıştırın. Bütün karışımı fırın kabına dökün. Üzerine kaşar peynirinin kalan yarısını da ekleyin, fırına koyun. Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Yorumlarınızı ve sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayınız. Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..