- Kategori
- Yemek - Mutfak
FIRINDA İÇ PİLAVLI PALAMUT
iç pilavlı palamut
FIRINDA İÇ PİLAVLI PALAMUT
4 adet palamut
1 su bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan( rendelenecek)
2 baş kuru soğan (ince kıyılacak)
1 diş dövülmüş sarımsak
1 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu
Yeterince tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 sap dereotu
2 sap maydanoz
Orta kemik ve kılçıklarını ayıklayıp yıkadığımız palamutları;
1 yemek kaşığı sirke, tuz, yarım limon suyu sosuna yatırarak en az 4 saat bekletelim. ( balıkçınıza temizletebilirsiniz)
1 su bardağı pirinci ve 2 yemek kaşığı Dolma üzümünü yıkayıp, bir kapta suda ıslayarak bekletelim.
Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağını alarak dolmalık fıstık, ceviz ve rendelenmiş soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım.
Süzülmüş pirinç ve dolmalık üzümleri de ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım.
Baharatları şekerle beraber pirince ilave edip, karıştıralım.
Üzerine 1,5 bardak sıcak su koyarak 5 dakika kısık ateşte biraz diri kalacak şekilde pişirelim.
Bu arada bir tavada soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavuralım.
Kavrulmuş soğanı, maydanoz ve dereotunu pişen iç pilavımıza ilave ederek harmanlayalım ve üzerini örtüp 15 dakika demlenmeye bırakalım.
Sosun içinden çıkarttığımız palamutların içine iç pilavımızdan alabildiğince bol ca doldurarak yağlı kağıda saralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Yağlı kağıtların üstünü açalım, fırının üst ızgaralarını yakalım ve 5 dakika daha kızartarak pişirelim ve sıcak olarak bol yeşillik salata eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.