Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında içli köfte

Fırında içli köfte
 

FIRINDA İÇLİ KÖFTE


TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

Malzemeleri

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 kilo yağsız kıyma

1 iri soğan(ince kıyılacak)

2 su bardağı süt

3 adet iri patates( rendelenecek)

1 su bardağı ceviz içi(iri dövülmüş)

Birkaç sap kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber

Hazırlanması

Yarım bardak sütü ayıralım. Kalan sütü ılıtalım ve bulguru ıslatıp 15 dakika şişmeye bırakalım.

Rendelenmiş patatesi, kalan sütü, un ve tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.

Bu arada, bir yemek kaşığı sıvı yağında soğanları kavuralım. Kıymayı ve baharatları ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Ateşten alırken, ceviz ve maydanozu ilave ederek harmanlayalım.

Hamurumuzun yarısını ısıya dayanıklı bir borcama yayalım ve malzemeyi üzerine yayalım.

Kalan hamurumuzu da aynı büyüklükte açarak üzerine serelim.

Keskin ince bir bıçakla (sıcak suya batırarak dilimler halinde keselim.

Son olarak tereyağını eritip bir tutam toz renk biberi ilave ederek hamurumuzun üzerine gezdirelim ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..