- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
FIRINDA KARNABAHAR BÖREĞİ
FIRINDA KARNABAHAR BÖREĞİ
Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir sebze olan Karnabahar içinde, A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir mineralleri, bol E vitamini ve protein içerir. Kolesterolü düşürür kalp sağlığını düzenler cilt hastalıklarına iyi gelir.
Bugün sizlere fırında karnabahar böreği tarifi vereceğim.1 tane karnabahar yapraklarından ayrılır yıkanır tuzla suda haşlanır didiklenip sıvı yağla yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Bir kapta 2 kaşık un 2 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık yoğurt 1çay bardağı süt, 2 yumurta isteğe bağlı tuz ı çay bardağı süt konularak iyice çırpılır ve fırın tepsisine yayılı karnabarların üzerine yayılır ve üzerine kaşar rendelenir, bir parça tereyağı eritilerek dökülür.200 derecelik fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Sonra servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ