- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
FIRINDA KARNIBAHAR BÖREĞİ
FIRINDA KARNIBAHAR BÖREĞİ
Karnıbahar yemeyini çok çeşitli yapanlar var.Birde benim tarifimi denemenizi öneririm.
Bir büyük çiçek karnıbabahar alınır ayıklanır bol sui le yıkanır.Koparılan kısımlar tuslu suda hallanır ve bir kaba alınır. Bir kasenin içine 3 yumurta kırılır 3 yemek kaşığı un, 1 bardak süt yoksa yogurt konulur, arzuya gore tuz konularak iyice çırpılır. Fırın tepsisinin üstüne pişirme kağıdı yayılır ve sıvı yağla iyice yağlanır.Karnıbaharlar üzerine yayılır. Üzerine bir kapta çırpılan yumurtalı malsemeler yayılır. Bir parça tereyağı eritilerek gezdirilir.Sonra kaşar peyniri rendesi yayılarak 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.Fırından çıkarılınca soğumaya bırakılır. Soğuyan karnıbahar böreği dilimşenerek servis yapılır.Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ