Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Fırında Kefal

Fırında Kefal
 

Malzemeler
Kefal balığı
Domates
Biber
Kurusoğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Limon
Tuz
Kekik
Zeytinyağı

Yapılışı:
Balıklar pulları kazınarak temizlenir. Bol suda yıkanır ve sularının iyice süzülmesi beklenir. Fırın tepsisi veya

borcama önce halka şeklinde doğranmış soğanlar, üzerine kefaller dizilir. Domatesler küp küp doğranır biberlerle

beraber balıkların üzerine serpilir. Biraz limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekik karıştırılır ve balıkların üzerine

gezdirilerek dökülür. Maydanoz ve limon kabukları ile süslenir. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yanında

bol soğanlı bir salata ile servis yapılır.
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..