Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
5115
 

Fırında Kefal

Fırında Kefal
 

Malzemeler
Kefal balığı
Domates
Biber
Kurusoğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Limon
Tuz
Kekik
Zeytinyağı

Yapılışı:
Balıklar pulları kazınarak temizlenir. Bol suda yıkanır ve sularının iyice süzülmesi beklenir. Fırın tepsisi veya

borcama önce halka şeklinde doğranmış soğanlar, üzerine kefaller dizilir. Domatesler küp küp doğranır biberlerle

beraber balıkların üzerine serpilir. Biraz limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekik karıştırılır ve balıkların üzerine

gezdirilerek dökülür. Maydanoz ve limon kabukları ile süslenir. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yanında

bol soğanlı bir salata ile servis yapılır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Valla Mehmet Bey beni yanılttı Feraye! Ama esprin inan çok güzeldi. Tebrik ederim! Aslında balığım ben! OLTAYA GELDİM!!!

Ahmet Balcı 
 02.04.2008 17:23
Cevap :
Estafirullah Ahmet Abi. Zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama ben Kardeniz kızıyım denizden tuttuğum balığı hiç ayıklamadan yıkamadan ızgara yapar yerim bile. Anlayacağınız denizden baba çıksa yerim ister domatesli olsun isterse şekerli hiç fark etmez bana. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.  02.04.2008 19:23
 

Domates de limon da balığı öldürüyor. Damak zevki kalmıyor.

Ahmet Balcı 
 02.04.2008 4:27
Cevap :
Balık zaten yaşamıyorki pişince ölmüş oluyor zaten :):) Balığa limon sıkıldığında veya yanında limonlu salata yenildiğinde balık ben şimdi öldüm diye bağırıyormuş.Nedeni Balıkta bol miktarda alınan iyot limonla birleştiği zaman kayboluyor. Tamam bir daha domatessiz balık yaparım ama balık yerken yanında helvayla beraber yemenizi tavsiye etsem nasıl olur acaba??  02.04.2008 16:55
 

Balığın balık tadını öldüren tek şey domatestir. Domates önermenize şaştım... Bir de domatessiz deneyin, farkı hemen keşfeder ve ondan sonra hiçbir balıkta domates kullanmazsınız (Kalamar güveç hariç). Saygıyla... MS

Mehmet Sağlam 
 01.04.2008 22:38
Cevap :
Bilginiz için teşekkür ederim ama domatesle değilde balığın limon sıkıldığında öldüğünü biliyorum. Ama domatessiz deneyeceğim.  01.04.2008 22:48
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3211
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster