- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Fırında kefal
Fırını önceden 200°C' ye ısıtıp hazır hale getiriniz. Bir kapta 3 su bardağı suya, iki demet maydanoz ve 3diş karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatınız ve ardındanda süzdürünüz. 4 Çorba kaşığı Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını da ilave edip karıştırınız. Diğer taraftan
1 kilo halka şeklindeki Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye diziniz. Rendelenmiş 400 gram domates ve 400 gram soğanı balıkların üzerine dökünüz. 3 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdiriniz. Yarım çay kaşığı tuz , biberi ve 3 demet maydanozu da üzerlerine serpiştiriniz.
Fırında balıkları , yaklaşık 10-15 dakika pişiriniz. Fırından alıp, pişme kontrolunu yaptıktan sonra yeniden 10 dakika kadar 180 derecede pişiriniz ve önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun...