Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında köfte, patates

Fırında köfte, patates
 

Fırın yemeklerinin lezzeti bir başkadır, fırında köfte, patates yaparsak ve üzerine de domates sosunu pişirip dökersek lezzetli bir fırın yemeği elde etmiş oluruz.

Malzemeler:

Kıyma ve patates oranını ayrıca tepsinizin büyüklüğünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Vereceğim tarif 4-5 kişilik bir tariftir.

Malzemeler:

Köfte malzemeleri:

Yarım kilo kıyma

4-5 dilim bayat ekmek

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon, karabiber

Köfte altı için:

4 tane büyük patates

Yarım çorba kaşığı domates, yarım çorba kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2,5 su bardağı su(Tepsi büyüklüğüne göre ayarlayın)

Sos için:

1 su bardağı domates sosu

Yapılışı:

Önce köfte malzemeleri birbirine karıştırılıp köfteler yapılır. Patatesler uzunlamasına, fazla kalın olmayacak biçimde doğranır, tepsiye dizilir ve üzerlerine tuz, su içinde eritilmiş salçalı sıcak su ve yağ dökülür.

Pişmiş köfteler patateslerin üstüne dizilir ve 220 derece ısıdaki fırına verilir.

Zaman zaman yemeğin suyu kontrol edilir ve suyu çekmişse azar azar sıcak su ilave edilir.

Patatesler piştiği zaman tepsiyi fırından çıkarırız ve patatesli köftelerin üzerine domates sosunu dökeriz.

Yemeğimiz hazırdır, yemeği biraz dinlendirdikten sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..