- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında makarna tarifi
Afiyet Olsunnnn....
Hem lezzetli hem pratik yemek olan fırında makarna mutfağımızda yemeklik malzememiz az olduğu zaman ya da aniden bir misafirimiz geldiği zaman yapılabilecek en kısa süredeki kurtarıcıdır.
1 paket ince-uzun makarna
1 yumurta
4 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı karabiber
2-3 çay kaşığı tuz
4, 5 su bardağı süt
Rendelenmiş 2, 5 su bardağı beyaz peynir ( Kalıp peynirin yarısından biraz daha fazla)
7 su bardağı su (Haşlamak için)
Tenceremize yedi su bardağı suyu koyup bir çay kaşığı tuz, yarım yemek kaşığı sıvı yağı koyup ya da hiçbir şey koymayıp (İsteğe göre değişir) suyu kaynatıyoruz. İçerisine makarnayı kırmadan koyuyoruz. Makarna haşlanadursun....
5 dk. Sonra, ayrı bir tava ya da tencerede sosu hazırlamaya başlayalım. Hemen başlarsak, sos soğumuş olur ve makarnaya karıştırılınca güzel olmaz, katılaşmış olur..
Margarini eritiyoruz, içerisine dört yemek kaşığı unu ekleyip karıştırıyoruz. Un pembeleşmeden sütünü ilave ediyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Altını kısıp; yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip, hızlıca karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Haşlanmış olan makarnayı; sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye makarnanın yarısını döküyoruz ve tepsiye döşüyoruz. Üzerine rendelenmiş peyniri döküp havuz şeklinde açıyoruz. İçerisine sosun yarısını döküyoruz. Karıştırıp tekrar tepsiye döşüyoruz. Makarnanın geri kalan yarısını üzerine ilave edip döşüyoruz. Sosun kalanını, makarnanın üzerine kaşıkla yediriyoruz (Makarna görünmeyecek şekilde, çünkü açıkta kalan yerler sertleşir.).
Ve fırına sürüyoruz. Kek gibi dışı kızarıncaya kadar 200-230 arası pişiriyoruz. Piştikten sonra dilimleyip üzerine temiz bir kağıtla kapatıyoruz. 5 dk. Sonra servise hazır....
Afiyet olsun....