Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında mayonez ile kaplanmış somon

Fırında mayonez ile kaplanmış somon
 

Malzemeler :

¦ 2 Dilim Fileto Somon
¦ ½ demet Dereotu
¦ 1 tatlı kaşığı Hardal
¦ 5 tatlı kaşığı Mayonez
¦ 1 Tatlı kaşığı Limon suyu
¦ 1 diş Sarımsak
¦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
¦ ½ çay kaşığı Tuz

Yapılışı :




01 _ İlk olarak fırını 170 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
02 _ 4 yemek kaşığı dereotunu yıkayıp kurulayıp ince kıyın, 1 tatlı kaşığı hardal ve ½ çay kaşığı tuzu ilave edin.

03 _ 5 tatlı kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.

04 _ Bir adet sarımsağı (rendeleyin veya sarımsak ezeceği kullanın) ilave edin.

05 _ Fırın tepsisini tereyağı veya zeytinyağı ile yağlayın.

06 _ Somon filetolarını tepsiye yerleştirin.

07 _ Hazırladığınız mayonezli harcı somonların yanları dahil her tarafını kaplayın.

08 _Öncelikle ısıttığınız fırının ızgarasını açarak en yüksek ısıya ayarlayın, mayonezli karışımın renginin kahverengi olana kadar kızartın. (mayonezli karışımın balığın etrafında bir zar oluşturmasını sağlayın)

09 _ Izgarayı kapatıp üzerini kızarttığınız balıkları 170 dereceye ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin.

10 _ Dışında oluşturduğunuz zar sayesinde balığın içinin çok sulu olacağını göreceksiniz.

 



Not: Dereotu yerine fesleğen, kekik, tarhun otu veya bunların kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 7
: 1374
Kayıt tarihi
: 10.01.12
 
 

Evliyim ve iki çocuk annesiyim. İzmirliyim,  Ankara’da yaşıyor ve çalışıyorum. İyi bir okur, dinl..