Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
85
 

Fırında mezgit buğulaması nasıl yapılır?

Fırında mezgit buğulaması nasıl yapılır?
 

Eti beyaz olup fevkalade kaliteli bir dip balığıdır.


1 veya 1.5 kilogram mezgit balığını balıkçınızda temizlettiriniz  ve bir miktar tuz ile tuzlayıp karıştırınız.
2 adet limonu ince dilimler halinde ,  3 adet kırmızı domatesi ve 3 adet yeşil sivri biberi halka şeklinde kesiniz.

Fırınınızın  siyah emaye kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz.

Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 180 derecede 30 - 35 dakika pişiriniz.

Fırınınızdan yanmayan eldiven ile tepsinizi çıkartınız ve ardından servis tabağına alarak yanında da garnitürle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..

Not: Bu yemeğin yanında mutlaka beyaz taze ekmek tavsiye ederim

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 3726
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster