- Kategori
- Türk Mutfağı
FIRINDA MÜJVER
FIRINDA MÜJVER
Kızartmaları devamlı fırında yapıyorum, sağlığımız açısından daha yararlı. Bugün sizlere fırında sebzeli ve tavuklu müjver tarifi vereceğim.
YAPILIŞI
2 şer tane olmak üzere kabak, patates, havuç soyulup rendelenir, isteyen 1 tane yıkanıp temizlenmiş 1 pırasayı ince, ince doğrayabilir. Tüm sebzeler bir kaba alınır üzerine biraz tuz serpip bekletilir. Bekleyen sebzelerin suyu çıktıktan sonra iyice sıkılır, karıştırma kabına alınır. Önceden haşlanıp didiklenmiş bir miktar tavuk eti ile karıştırılır. İçine yıkanıp ince ince doğranmış biraz maydanoz, dereotu ve yeşil soğan eklenir. 3 yumurta, 1 kaşık un, 1 fincan sıvı yağ malzemelerle iyice karıştırılır, isteye bağlı bir miktar tuz, karabiber, kimyon ilave edilerek karıştırılır. Bor cam yağlanır karışım üzerine yayılır, üstüne bir miktar kaşar rendesi serpilerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen mücjver fırından çıktıktan sonra soğuyunca dilimlenip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ