Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3256
 

Fırında Patates Boranisi

Fırında Patates Boranisi
 

Patates Boranisi (görsel netten alıntı)


Evimizde artık kızartma yapmıyoruz. Patates kızartmasını dahi fırında yapıyorum. Özellikle mide ve bağırsak sorunları olanlar bu hususta dikkatli olmalılar. Bugün fırında yaptığım patates boranisi çok hafif ve sağlıklı.

YAPILIŞI

½ kg patates yıkanır, kabukları soyulur su dolu bir kabın içine küçük, küçük doğranır. Suyu süzüldükten sonra tuzlanıp karıştırılır, yağlanmış bocama yayılır. Üzerine çok hafif sıvı yağ gezdirilir. Baharlı yiyecekseniz, isteye bağlı hafif karabiber ve kırmızıbiber serpilerek 200 derecelik fırında alt ve üstü pişirilir, hafif pembeleşince fırından çıkarılır ve servis tabağına alınır. İster üzerine Sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış salça dökülerek, isterseniz sade olarak yenir. Sade yenecekse etrafına maydanoz, nane, yeşil soğan konulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

Hanife MERT bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Bu blog Editör'den Öneriler alanında yayınlanmıştır

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ben saklarım(dondurucuda) kısmetse tadabilirsiniz... sevgiler adadan.

Göksel47 
 02.08.2013 20:50
Cevap :
Sevgili Kardeşim sağ olunuz, çok teşekkür ederim. Allah sizlere sağlık ve mutluluk versin.Sevgilerle öptüm sizi.NAHİDE ÇELEBİ  03.08.2013 12:10
 

Tam bizim midelere göre, elinize sağlık hocam, bu ara üzüm sucuğu yapıyoruz, bağlarla meşgulüz, bu tarif iyi geldi, hem pratik hem hafif. Adadan sevgiler.

Göksel47 
 02.08.2013 14:37
Cevap :
Sevgili Göksel Kardeşim, elinize sağlık, ah orada olsam da o üzüm sucuğundan yesem.Artık tarifini yazarsınız herhalde.Teşekkürler, selamlar ve sevgiler. Adamın güzel kardeşine sağlık ve mutluluklar dilerim. NAHİDE ÇELEBİ  02.08.2013 15:35
 

Sevgili Nahide Hanım, ben de uzun süredir patetesi böyle yapıyorum. Hatta fırından çıkartmadan once kaşar peyniri de serpiyorum üstüne. ayrıca çırpılmış yumurta , peynir karışı döküp omlette yapıyorum. Patlıcandan da aynı şekilde şakşuka yapıyorum. Hepimize afiyet olsun. Sevgiler, selamlar

GOKOYA 
 31.07.2013 18:52
Cevap :
Can kardeşim, teşekkürler.Eşim ve ben sindirim sistemi rahatsızlığı olduğu için biz kızartma yemiyoruz, siz de beni bilgilendirdiniz. Sağ olun, selamlar, sevgiler, sağlık ve mutluluklar.NAHİDE ÇELEBİ  01.08.2013 10:29
 

Ne güzel tarif, yarın deneyeceğim :-) Selam ve sevgiler.

sündüs akkaya 
 27.07.2013 0:28
Cevap :
Yarın bana da iftara misafir geliyor ben de yapacağım. Sevgilerle öpüldünüz.NAHİDE  27.07.2013 16:49
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1786
Toplam yorum
: 10917
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 991
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster