- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında Patates Böreği
Dün yengem bizi sabah kahvaltısına aldı, orada patates böreği yedim çok hoşuma gitti. Yengemden tarifini aldım ve sizlerle paylaşmak istedim, işte o tarif:
7 adet orta boy patatesler soyulup küçük küpler halinde doğranır (haşlanmadan) ve derin bir kaba alınır. Ardından 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağından biraz az sıvı yağ, tuz, baharatlar ve yeşillikler eklenip güzelce harmanlanır. Daha sonra 9 kaşık un ve kabartma tozu da kontrollü bir şekilde ilave edilir ve tekrar karıştırılır. En son üzerine 2 adet yumurtalar eklenip, son bir kez daha karıştırılır isteye bağlı tuz, kırmızıbiber ve doğranmış yeşil soğan, kıyılmış dereotu konur. Bu karışım yağlanmış orta boy bir borcama düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı açılmadan, nar gibi oluncaya kadar, 50-55 dk. kadar pişirilir.
Fırından çıkarttıktan yaklaşık 1 saat sonra dilimlenerek servis edilir. Soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ