Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
398
 

Fırında Patates Oturtma

Fırında Patates Oturtma
 

 Mutfaklarımızın vazgeçilmezi patatesin, sert bir cisim yutulduğunda cismin vücuda zarar vermeden atılmasına yardımcı olduğunu, loş yerlerde saklanmadığında içinde barındırdığı B ve K vitaminlerini yitirdiğini, filizlenmiş ve rengi yeşile dönmüş olanların tüketildiğinde vücudu zehirlediğini, patlıcangiller familyasından ve tam bir potasyum deposu olduğunu, Dünya da en büyük üreticisinin Çin olduğunu, bağırsak kurtlarının dökülmesinde etkili olduğunu, kötü kolesterolü dengelemeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Hazır patates demişken fırında kıymalı, kaşarlı bir patates oturtması tarifine ne dersiniz?

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ:
4-5 orta boy patates
400 gr kıyma
2 adet soğan
8 adet yeşil biber( 6 sı üzerine süsleme için)
3 adet domates(1 i üzerine süsleme için)
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam karabiber, kırmızı toz biber, tuz
1 bardak su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Patateslerimizi güzelce soyup yıkadıktan sonra orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayıp borcamın tabanına yerleştiriyoruz. 2 adet soğanı küp doğrayarak tavada az yağda kavuruyoruz. Soğan pembeleşirken iki adet yeşil biberi ince ince doğrayarak kavrulan soğana ilave ediyoruz. Kavrulan harcımıza kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Kıyma suyunu çekip hafif kavrulunca tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekliyoruz. İki adet soyulup küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip tüm harcı 5 dakika kadar daha kavurup ocaktan alıyoruz.( Fırında da pişeceği için çok kuru olmaması açısından harcın kavurma işlemini uzun tutmamalıyız.)  Hazırladığımız harcı patateslerin üzerine eşit miktarda yayarak hafifçe bastırıyoruz 6 adet yeşil biberle üzerini istediğimiz şekilde süsleyip biberlerin arasına yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri yerleştiriyoruz  ve ardından bir bardak sıcak suda erittiğimiz salçayı üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz.180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirip fırından çıkararak kaşar peynirini üzerine ekleyip yeniden fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca pişirme işlemini tamamlıyoruz. İşte bu kadar. Afiyet şeker bal olsun...


SİBEL YILMAZ

Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Nefis bir börek olacak. Ellerine sağlık Sibel Hanım. Esen kalınız...

Abdülkadir Güler 
 14.04.2018 8:37
Cevap :
Çok teşekkür ederim kıymetli hocam.Saygılarımla..  14.04.2018 17:00
 

Oğlum mayısta gelecek ve ben bu güzel tarifi mutlaka yapacağım Sibel Hanım.Sizin de kulaklarınızı bol bol çınlatacağız.Patates delisi bir oğlum var.Her türlü patates yemeğini pek sever.Elinize sağlık.Sevgilerimle...

fisun gökduman kökcü 
 13.04.2018 18:29
Cevap :
Öyle mi? Sizin adınıza çok sevindim.Allah kavuştursun.Şimdiden ellerinize sağlık.Kardeşime de afiyet olsun.Kıymet veren yüreğiniz hep mutlu olsun saygı ve sevgilerimle...  13.04.2018 23:35
 

Yani evet, afiyet şeker bal olur çünkü patatesin glisemik indeksi yüksek :) Yalnız lezzetli bir sebze. Aslında sebze de diyesim gelmiyor, başlı başına bir tür mutfak demirbaşı mübarek :) Biri yemek yapsa mutfağa pek girmem herhalde ama patates haşlamayı severim. Sıfır risk, sade bir tat, gösterişsiz bir sunum tam benlik :) Fakat bu özenli anlatımınız, mutfağa hakim oluşunuz beni bile aşka getirdi. En azından patatesleri haşlayıp makarna gibi üzerine kıymalı sosu dökesim geldi. Hay Allah ne tuhaf biri dediğinizi duyar gibiyim :) Elinize, kaleminize sağlık, sevgilerimle...

SAYHAN 
 13.04.2018 1:06
Cevap :
Merhaba çok yaşayın emi, yorumunuz beni baştan sona gülümsetti.Bakmayın bende öyleyim bazen fırsat bulamıyor insan ya da içinden gelmiyor.Anlatımım için sözlerinize ve verdiğiniz değere minnettarım çok teşekkür ederim.:)Bu arada haşlanmış patatesi çok severim ve haşlanmış patatesi çok sıcakken az tereyağ, çok az süt ve biraz rendelenmiş kaşar peyniriyle püre yapıp üzerine harcı dökmüşlüğümde vardır.Makarna gibi üzerine sosu dökmek isterseniz diye naçizane deneyin derim.Biliyor musunuz? Ne tuhaf biri demedim ne güzel doğal ve içten biri diye geçti içimden. Beğenen yüreğinize sağlık olsun saygı ve sevgilerimle...  13.04.2018 12:50
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 129
Toplam yorum
: 256
Toplam mesaj
: 3
Ort. okunma sayısı
: 641
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı.  Eşi ve kızları olma..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster