Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Patates Oturtma

Fırında Patates Oturtma
 

 Mutfaklarımızın vazgeçilmezi patatesin, sert bir cisim yutulduğunda cismin vücuda zarar vermeden atılmasına yardımcı olduğunu, loş yerlerde saklanmadığında içinde barındırdığı B ve K vitaminlerini yitirdiğini, filizlenmiş ve rengi yeşile dönmüş olanların tüketildiğinde vücudu zehirlediğini, patlıcangiller familyasından ve tam bir potasyum deposu olduğunu, Dünya da en büyük üreticisinin Çin olduğunu, bağırsak kurtlarının dökülmesinde etkili olduğunu, kötü kolesterolü dengelemeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Hazır patates demişken fırında kıymalı, kaşarlı bir patates oturtması tarifine ne dersiniz?

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ:
4-5 orta boy patates
400 gr kıyma
2 adet soğan
8 adet yeşil biber( 6 sı üzerine süsleme için)
3 adet domates(1 i üzerine süsleme için)
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam karabiber, kırmızı toz biber, tuz
1 bardak su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Patateslerimizi güzelce soyup yıkadıktan sonra orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayıp borcamın tabanına yerleştiriyoruz. 2 adet soğanı küp doğrayarak tavada az yağda kavuruyoruz. Soğan pembeleşirken iki adet yeşil biberi ince ince doğrayarak kavrulan soğana ilave ediyoruz. Kavrulan harcımıza kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Kıyma suyunu çekip hafif kavrulunca tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekliyoruz. İki adet soyulup küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip tüm harcı 5 dakika kadar daha kavurup ocaktan alıyoruz.( Fırında da pişeceği için çok kuru olmaması açısından harcın kavurma işlemini uzun tutmamalıyız.)  Hazırladığımız harcı patateslerin üzerine eşit miktarda yayarak hafifçe bastırıyoruz 6 adet yeşil biberle üzerini istediğimiz şekilde süsleyip biberlerin arasına yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri yerleştiriyoruz  ve ardından bir bardak sıcak suda erittiğimiz salçayı üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz.180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirip fırından çıkararak kaşar peynirini üzerine ekleyip yeniden fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca pişirme işlemini tamamlıyoruz. İşte bu kadar. Afiyet şeker bal olsun...


SİBEL YILMAZ

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..