Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında patlıcak kayığı

Fırında patlıcak kayığı
 

FIRINDA PATLICAN KAYIĞI


Çok hafif bir yemek olan fırında kaşarlı patlıcanı severek yiyeceğinizi sanıyorum.

YAPILIŞI:

5 adet orta boy patlıcan, iyice yıkanıp, alacalı soyularak ortaları bıçakla açılır.20 dakika tuzlu suda bekletilip suyu sıkılarak süzülür. Fırında 5 dakika fırınlanır. Sıvı yağla yağlanmış borcama dizilir. Bir tencereye 3 kaşık sıvı yağ konulur. 2 baş soğan ve 4 diş sarımsak soyularak ince, ince kıyılır. Kızan yağda hafif Pembeleşinceye kadar çevrilir. Üzerine 2 adet sivri 2 adet yeşilbiber ince, ince kıyılarak ilave edilir. Soğanlarla birlikte kavrulmaya devam edilir. 2 adet soyulup küçük, küçük doğranmış domates konularak 1 kaşık salçayla birlikte çevrilir. İsteye bağlı tuz, 1 çay kaşık kekik, 1 çay kaşığı kırmızıbiber  ilavesi ile  yıkanıp doğranmış yarım demet maydanozla iyice pişirilir. Patlıcanlar bir çatal yardımı ile içi açılarak kaşıkla bu karışım, içlerine yerleştirilir.2 fincan su konularak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 20 dakika pişen patlıcanlar fırından çıkarılır ve üzerine 1 küçük kâse rendelenmiş kaşar serpilerek tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..