- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında patlıcak kayığı
FIRINDA PATLICAN KAYIĞI
Çok hafif bir yemek olan fırında kaşarlı patlıcanı severek yiyeceğinizi sanıyorum.
YAPILIŞI:
5 adet orta boy patlıcan, iyice yıkanıp, alacalı soyularak ortaları bıçakla açılır.20 dakika tuzlu suda bekletilip suyu sıkılarak süzülür. Fırında 5 dakika fırınlanır. Sıvı yağla yağlanmış borcama dizilir. Bir tencereye 3 kaşık sıvı yağ konulur. 2 baş soğan ve 4 diş sarımsak soyularak ince, ince kıyılır. Kızan yağda hafif Pembeleşinceye kadar çevrilir. Üzerine 2 adet sivri 2 adet yeşilbiber ince, ince kıyılarak ilave edilir. Soğanlarla birlikte kavrulmaya devam edilir. 2 adet soyulup küçük, küçük doğranmış domates konularak 1 kaşık salçayla birlikte çevrilir. İsteye bağlı tuz, 1 çay kaşık kekik, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilavesi ile yıkanıp doğranmış yarım demet maydanozla iyice pişirilir. Patlıcanlar bir çatal yardımı ile içi açılarak kaşıkla bu karışım, içlerine yerleştirilir.2 fincan su konularak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 20 dakika pişen patlıcanlar fırından çıkarılır ve üzerine 1 küçük kâse rendelenmiş kaşar serpilerek tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ