Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

FIRINDA PERDE TAVUK

FIRINDA PERDE TAVUK
 

FIRNDA PERDE TAVUK


FIRINDA PERDE TAVUK

Yarım kilo tavuk kuşbaşı

2 adet yufka ya da 1 paket milföy hamuru
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet biber
1 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
ve 1 tatlı kaşığı tuz
sos için; 1,5 su bardağı süt
çeyrek paket margarin
2 çorba kaşığı un
Tuz

100 gr. Rendelenmiş taze kaşar

Bir parça yumuşak tereyağı

Tavuğu zeytinyağı ve sebzeler ile sote olarak suyunu çektirerek pişirelim.

Margarin, un, süt ve kaşar ile beşamel sosumuzu hazırlayıp, tavuk sote ile birleştirip soğumaya bırakalım.

Isıya Dayanıklı derin bir cam kaseyi tereyağı le iyice yağlayalım ve iç çeperine bademleri yapıştıralım.

İki Yufkayı aralarını sıvı yağ ile yağlayıp, kabın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim ve soğuyan tavuk soteyi boşaltalım.

Kenarlardan taşan yufkaları üzerine kapatalım. Kalan margarini eriterek üzerine sürelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Fırından çıkınca 5 dakika kadar dinlendirip ters çevirerek servis kabına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..