Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Sebze ve Tavuklu bayat ekmek dolması

Fırında Sebze ve Tavuklu bayat ekmek dolması
 

Fırında sebze ve tavuklu bayat ekmek dolması(görsel netten)


Bayat ekmekleri değerlendirmek adına çeşitli yemek tarifleri var, geçen hafta fırında bayat ekmek köftesi tarifini vermiştim. Bu hafta da, yine bayat ekmeklerden sebzeli tavuklu dolma tarifini vereceğim.

YAPILIŞI

Kişi adedine göre yuvarlak bayat ekmek alınır. İçi ekmekler parçalanmadan oyulur, oyulan kısımlar atılmaz, başka bir yemekte değerlendirilir.

Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ, çok küçük doğranmış 1 baş soğan ve 4 diş sarımsak, yıkanıp küçük, küçük doğranmış 3 adet sivri biber ve 3 adet mantar, hepsi birlikte sote edilir. Üzerine çok küçük göğüs etinden doğranmış tavuk ilave edilerek isteye bağlı tuz, karabiber, 1 kaşık salça, 2 kaşık rende domates konularak sebzelerle birlikte sotelenir, tavuklar suyunu çekince 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilir. Hazırlanan karışım içleri boşalmış ekmeklerin içine doldurulur ve ekmeklerin kapakları kapatılır. Fırın borcamı hafif yağlanır ve bayat ekmek dolmaları dizilir. Üzerine 1 kaşık sıvı yağ ve  sulandırılmış 1 kaşık salça gezdirilir. 10 dakika fırında pişen bayat ekmek dolmaları servis tabağına dikkatlice alınır. İsteye bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..