Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2457
 

Fırında sebzeli bayat ekmek köftesi

Fırında sebzeli bayat ekmek köftesi
 

FIRINDA SEBZELİ BAYAT EKMEK KÖFTESİ (GÖRSEL NETTEN ALINTI)


Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre yılda 1,5 milyar TL’lik ekmek israf ediliyor. Günlük ekmek israfının 6 milyon adet olduğu belirtiliyor. Bir gün gelecek ekmek bulmakta güçlük çekebileceğiz. O nedenle ekmekleri israf etmeyelim, artan bayat ekmekleri türlü şekillerde değerlendirelim. Bugün sizlere sebzeli bayat ekmek köftesinin tarifini vereceğim.

YAPILIŞI

Kişi adedine göre bayat ekmek, alınır, ben 4 kişilik  tane bayat ekmeği rendeliyorum. İsterseniz rendelenmiş, havuç, soğan ve kabak karışımı koyabilirsiniz veya ıspanaklı soğanlı yapabilirsiniz. Evde hangi sebzeler varsa değerlendirilebilir. Bugün ıspanaklının tarifini vereceğim. 1 kg ıspanak ayıklanıp iyice yıkanır, sapları kesilir onlar ayrı bir yemekte değerlendirilir. Yaprak kısımları doğranarak 10 dakika sirkeli suda bekletildikten sonra süzülür, tekrar yıkanır ve bir kevgire konarak suları süzülür. 1 Baş soğan soyulur, rendelenir. 1 tavaya 2 kaşık sıvı yağ konarak çevrilir, üzerine suyu sıkılmış ıspanaklar eklenerek birlikte çevrilir, iyice suyu çekince ocak söndürülür. Rendelenen bayat ekmeklerle karıştırılır, isteye bağlı tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve rendelenmiş beyaz peynir, 1 yumurta konularak iyice yoğrulur. Küçük parçalar alınır avuç içinde köfte şekli verilir. İsteyen yağda kızartır. Biz kızartma yemediğimiz için yağlanmış büyükçe bir borcama diziyorum, üzerine rendelenmiş kaşar serpiyorum ve onların üstüne de, önceden hazırladığım: 1 bardak süt, 2 kaşık sıvı yağ, 3 yumurta çırparak döküyorum ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyorum. Köftelerin üzerleri kızarınca çıkarıp servis tabağına alıp etrafını yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

  

Şennur Köseli bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

merhabalar yemek tariflerinizi SİTEMİZDE YAYINLAMAK İSTERİZ haber@istekadin.org İŞ'te KADIN www.istekadin.org

HASAN MAHİR 
 09.12.2013 14:20
Cevap :
Değerli yorumunuza teşekkür ederim, sağ olunuz, memnun olurum.Selamlar.NAHİDE ÇELEBİ  09.12.2013 18:21
 

İştahımı açtı Nahide Hanım'cığım...:))) Selamlar, mutlu kalın...

Ayşegül HAYVAR 
 06.12.2013 23:22
Cevap :
Sevgili Ayşegül Hanım! Değerli yorumunuza teşekkür ederim, bu köfte ile hem bayat ekmekler değerleniyor, hem de vitamin bakımından değerli.Selam ve sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  07.12.2013 23:18
 

Ellerinize sağlık. Köfte de çok güzel olur. Canım istedi şimdi. Yarın yapsam mı acaba? Sevgilerimle Nahide Hocam.

Hanife MERT 
 06.12.2013 22:12
Cevap :
Can Kardeşim, deneyin çok beğeneceksiniz, hem bayat ekmekleriniz değerlenir, hem de çok güzel bir köfte olacak, şimdiden afiyet olsun.Selam ve sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  07.12.2013 23:20
 

Elinize sağlık,değerli öğretmenim.Damaklara da tatlar ulaştırmanız ne güzel,ne sevindiric.Sağolunuz.Selam ve saygılarımla sağlıcakla kalınız.

Abbas Oğuz 
 06.12.2013 20:19
Cevap :
Sayın Oğuz değerli yorumunuza teşekkür ederim, sağ olunuz.Ekmek israfı had safhada o nedenle hanımlar yaratıcı olup, bayat ekmekleri değerlendirmeli.Selam ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  07.12.2013 8:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1786
Toplam yorum
: 10916
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 991
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster