Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '21

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

           Malzemeler : 

   İki adet  orta boy tavuk göğsü

   İki adet çarliston biber 

   Bir adet orta boy domates

   Bir adet kırmızı kapya biber

   Üç dört diş sarımsak

   Bir adet havuç

   Dört adet taze soğan 

   Yarım çay kaşığı kuru biberiye, kırmızı toz biber, kekik , toz karabiber , köri , toz şeker

   Az miktarda tuz  ve zeytinyağı , iki tatlı kaşığı sirke 

          Yapılışı : 

   Tavuk göğüsleri jülyen usulü doğranır .

   Yapışmaz tavaya bir miktar z.yağı koyulur, tavuklar tuz ve şeker eşliğinde sotelenir .

   Sebzeler ince kıyım dogranır .

   Ayrı bir tavada az z.yağı ile öldürülünceye kadar tüm sebzeler domates hariç sotelenir .

    Not : Havuç ince dilim halka şeklinde doğranacak .

            Taze soğan , tavukla sebzeler birleştirilip bir süre daha pişirildikten sonra 

ocaktan inmeye yakın üzerine eklenecek . (yarı diri olacak şekilde )

    En son aşamada baharatlar ve sirke eklenecek . 

    Borcam tepsiye tüm malzemeler alındıktan sonra üzerine halka dilim domates koyularak fırına verilir. 

 Not : Borcam tepsinin içine fırın kağıdı koyulacak .   

          Fırında pişme süresi domatesler yumuşayana kadar . 

    Yemeğin toplam hazırlanış ve pişme süresi otuz beş kırk dakika

               AFİYET OLSUN

            

   

   

   

   

 

   

     

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..