Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında uskumru

Fırında uskumru
 

Omega 3 zengini uskumru balığı pazarlarda 10 TL gibi uygun bir fiyatla çok taze bir şekilde satılıyor. Solungaçlarının kırmızılığına ve tazeliğine dayanamadım ve 1 kilo uskumru aldım, sağlıklı olması açısından da fırında pişirmeye karar verdim. Sebzeli balık olması için de uskumruların yanına havuç dilimleri, köy biberi ve domates ilave etmeye karar verdim.

Son derece pratik bir yemek çeşidi olan fırında sebzeli uskumrunun besleyici yönünü göz ardı etmemek gerekir.

Malzemeler:

1 kilo uskumru balığı

4-5 tane köy biberi

8 tane cherry domates

1 veya 2 tane havuç

Tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

Uskumrular temizlenip, yıkandıktan sonra karın tarafı tuzlanır, her iki tarafı ve balığın içi de yağlanır ve tepsiye dizilir. Balıkları yağlama işini önce tepsiye biraz zeytinyağı döküp, alt ve üst taraflarını çevirerek yağlıyorum.

Köy biberlerini yıkadıktan sonra uçlarından ve iki yanlarından hafifçe keselim.

Havuçların kabuklarını bıçakla sıyırıp, enine ortadan 2 ye bölelim ve boylamasına 8 parçaya ayırın. Bir tabağa koyduğumuz zeytinyağının içinde havuçları yağlayın.

Cherry domatesleri yıkadıktan sonra yağlayın.

Yağlanmış tepsiye dizilen balıkların yanına sebzeleri dizelim ve 200-220 derece ısıdaki fırında balıkları kurutmadan pişirelim.

Balıkları servis etmeden önce tepsinin dibinde oluşan hafif yağlı sebze suyunu da bir kaşıkla balıkların üzerine dökelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..