- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında zeytinyağlı kırmızı biber dolması nasıl yapılır?
Kırmızı dolmalık biberin faydalarını bilmeyen yoktur. Öncelikle portakaldan daha çok C vitamini içerir, vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direncini artırır, mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır; Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, terlemeyi artırır. Faydaları saymakla bitmiyor yani... Vücudumuzun dirence ihtiyacı olduğu bu sonbahar günlerinde kırmızı biber yiyelim de vücudumuzun direnci artsın...
Evet gelelim bu güzel zeytinyağlı dolmanın yapılışına...
Malzemeler
12 - 14 adet kırmızı dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 avuç maydanoz
1 avuç taze nane
1 çay kaşığı tarçın
5-6 ayıklanmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı yenibahar
Bir tutam karabiber
1 soğan
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un