Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Yazılım
 

Firmalar Kredi Kartı ile Online Tahsilat - Ödeme Yazılımına hazır mı?

Firmalar Kredi Kartı ile Online Tahsilat - Ödeme Yazılımına hazır mı?
 

Online Tahsilat - Elektronik Tahsilat


Elektronik Tahsilat (E-tahsilat) Sistemleri

2014 yılının başlangıcı ile birlikte firmalar teker teker elektronik tahsilat sistemlerine geçmeye başladılar. E-tahsilat olarak adlandırılan bu sistemler ile ödemeler internet üzerinden kredi kartı ile tek çekim, taksitli, komisyonlu, periyodik ve dövizli yapılabilir hale geldi. Muhasebe programları ile sağlanan entegrasyonlar sayesinde firmalar bu sisteme geçerek teknolojinin onlara vermiş olduğu bütün ayrıcalıkları yaşamaya başladılar.

Online iptal ve iade işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi, bayilerin kullanımına açılabilmesi, milyonların kredi kartları ile işlemlerini yapması ve unutulan tahsilatların oline cep telefonları ve mail gönderimleri yapılarak hatırlatılabilmesi elektronik tahsilat sistemlerinin hızlı bir şekilde büyümesini sebep oldu. 

Peki elektronik tahsilat sistemlerinin bu denli büyümesine sebep olan şeyler neler ?

Bankalararası Kart Merkezi BKM'den alınan verilere göre Türkiye'de bulunan toplam kredi kartı sayısı 60 milyona yaklaşmış, toplam banka kartı sayısı ise 100 milyonu geçmiş durumdadır. 2014 yılı itibari ile ise internet kullanım sayısı 40 milyona yaklaşmıştır. Teknolojinin hız ve hız gelişmesi ile açıklanabilen bu durum bir devrin batışının en büyük göstergelerinden biridir. NAKİT ÖDEME!

İnsanlar artık online ödeme sistemlerine yönelmiş durumdalar. Yapılan alışverişlerin büyük çoğunluğu ya fiziksel poslar üzerinden kredi kart - banka kartı okutularak yapılmakta ya da online alışveriş siteleri üzerinden kredi kart bilgileri girilerek. Nakit taşıyan tüketici sayısı da oldukça azalmış durumda. Bu makaleyi okuyan sizler ve ben aslında en iyi örnekler arasında yer alabiliriz.

Bugün yapptığınız alışverişleri hatırlayın. Sabah kalktınız evde ya da dışarıda kahvaltınızı yaptınız. Ardından işinize gittiniz. Öğle vakti geldiğinde yemek yediniz ve ardında belki bir kafede zaman geçirdiniz Ardından yine iş ve belki de akşam bir eğlenceye çıktınız. Belki eve alışveriş yaptınız belki de internette beğendiğiniz bir ürünü satın aldınız. Şöyle bir hatırlamaya çalışın kaç tanesini nakit olarak gerçekleştirdiniz. Ben bugün ödeme yaptığım yerleri saydım ve sadece aceleye getirdiğim sandiviçimi nakit olarak aldığımın farkına vardım. Diğer yaptığım bütün alışveriler banka kartımla ya da kredi kartımla idi. Ever bugün internetten de alışveriş yaptım, bir kaç firmaya ödeme de gerçekleştirdim. Toplam 10 işlem yaptıysam sadece 1 tanesini nakit olarak ödedim. Bir kaç yıl öncesine bakıyorum da bu durum tam tersiydi aslında. 

Teknoloji Anlaşılamayan Bir Büyüme Yaşadı

Ne değişti bu bir kaç senede. Teknoloji gelişti. Akıllı cep telefonları ortaya çıktı. Tablet bilgisayarlar kullanılmaya başlandı. Artık gittiğim her yerde internet bağlantım mevcut. Bir çok firma online ödeme sistemi kullanmaya başladı. Kısacası hayat gelişti. Teknoloji gelişti. Firmalar online ödeme sistemlerini kulanmaya başladı. Yakın zamanda ise bütün ödemeler online tahsilat sistemleri üzerinden gerçekleştirilecek. 

Başta da belirttiğimiz gibi artık nakit ödemeler yavaş yavaş ortadan kalmaya başlıyor. Sizce bu iyi mi yoksa kötü bir şey mi ? Bunu zaman gösterecektir. 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..