Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '14

 
Kategori
Yazılım
 

Firmalar ödemelerini E-tahsilat Online Tahsilat Sistemi ile topluyor !

Firmalar ödemelerini E-tahsilat Online Tahsilat Sistemi ile topluyor !
 

Şirket Ödeme Takip Yazılımı


Eskiden hep klasik yöntemlerle tahsilat yapılırdır. Ödeme alınacak yere tahsilatçı gönderilir, ayrı ayrı banka hesapları verilerek ödeme yapılması beklenir ya da ödeme yapılmaya gelinmesi için saatlerce telefon, mail ve faks trafiği ile uğraşılırdı. Hala bu yöntemleri kullanan firmalar  var mı ? Var tabiki. Tahsilat sorunları hala devam ediyor mu ? Ediyor tabiki. Peki bu sorunların önüne geçebilecek bir sistem yok mu ? E-tahsilat!
 
2010'lı yılların başından itibaren fazla iş gücü ve zaman ayrılan tahsilatlardan elektronik tahsilat sistemleri ile birlikte kurtulmaya başlandı. Artık firmalar ödemelerini kendi sitelerinden online bir şekilde kredi kartlarından alabiliyorlar. Bu sistemlere ise e-tahsilat sistemleri adı veriliyor. Dilerseniz bu sistemi kullanmayan ya da henüz bu sistem ile tanışmayan firmalar için e-tahsilat sistemlerini daha yakından tanıyalım.
 
E-TAHSİLAT SİSTEMLERİNİN KULLANIMI
 
Firmalar Tahsilatlarını Nasıl Gerçekleştiriyor ?
 
Yukarıdaki soruların tamamının cevabı hayır. Büyük firmalar, kobiler, dernekler, kurumlar ve diğer kuruluşlar e-tahsilat sistemlerini kullanarak ödemelerini online kredi kartları ile topluyorlar. E-tahsilat sistemleri ile kendilerine ilk olarak tahsilat yapacakları bir online e-tahsilat sitesi açlıyor. Daha sonra alacaklılarını bu adrese yönlendiriyorlar. Ödeme yapacak olan bayi, müşteri veya şahıslar bu siteden kredi kartları ile saniyeler içerisinde ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.
 
Online E-tahsilat Sitesi Nasıl Kullanılıyor ?
 
Firma sahibi ne kadar ödeme seçeneği sunarsa müşterileri ya da bayileri de onlardan o kadar faydalanabiliyor. Firma yetkilisi açılan e-tahsilat sitesinin yönetici panelini kullanarak ister taksitli, ister tek çekim isterse de dövizli tahsilat yapabiliyor. Dilerse yapacağı taksitli ya da diğer ödeme seçeneklerinde dilediği gibi komisyon oranları belirleyebiliyor. Örneğin 2 bayiden ödeme alınıyor. Her ikisinden de 1000 TL tahsilat yapılması gerekiyor. Ancak ilk bayi tek çekim olarak ikinci bayi ise 9 taksitle ödeme yapmak istiyor. Firma yetkilisi dilerse ilk bayisine komisyon oranı yansıtmıyor. İkinci bayisine de taksit seçeneği sunduğu için belirlediği yüzdeler de komisyonlu tahsilat yapabiliyor.
 
Bir Örnek İle Sistemin Kullanım Şekli
 
Bir işletme olduğunuzu ve sürekli tahsilat yapmak zorunda olduğunuzu düşünelim. E-tahsilat sistemi ile daha önce tanışmamış isenbiz mutlaka ödeme alırken büyük zorluklar çekiyorsunuz demektir. E-tahsilat programını kullanmak istediğiniz de yaşanılan her türlü problemin önüne geçmiş olursunuz. Bu program sayesinde işletmenizin logosu ve işletmenize yakışacak bir tasarımda sizlere e-tahsilat sitesi açılır. Bankalardan almış olduğunuz sanal posun bu siteye güvenli bir şekilde entegrasyon sağlanır.
 
Bu tahsilat sitesinin anasayfasının kullanıcı girişi bulunmaktadır. Size ödeme yapmak isteyen kişiler ya da kurumlar sitenize üye olurlar. İsterseniz üyelik zorunluluğu getirmeyebilirsiniz. Daha sonra kolay bir şekilde ödeme sayfasına yönlendirilirler. Sizler yönetici sayfasından ödeme sayfasından size ödeme yapacak olan kişilerden hangi bilgileri girmelerini istiyorsanız o bilgilerin yazılacağı alanları tayin edersiniz. Örnek olarak ödemeyi yapan ad soyad, tel no, bayi no olsun. Bayiniz ya da müşteriniz ödeme sayfasında ilk olarak ödeme yapacağı miktarı ekrana girer. Ardından sizin istemiş olduğunuz bilgiler gilir. Son olarak kredi kart bilgileri girilip ödeme yap butonuna basılır. Ve anında ödeme tutarı kadar para müşteri ve bayinizin kredi kartından tahsil edilerek sizin sanal pos hesabınıza geçer.
 
E-tahsilat Sisteminin Avantajları
 
Bu sistemin onlarca avantajı vardır. Muhasebe programları ile entegre olabilme özelliği sayesinde yapılan tahsilatlarda muhasebe departmanınızda hiç bir yanlışlık ya da hata ile karşılaşmazsınız. Aşırı harcanan zaman ve iş gücü de ortadan kalkmış olur. Size yapılan ödemeler düzenli bir hale gelir. Müşteri ya da bayilerinizin bankalara gitmeden ya da firmanıza gelmelerine gerek yapmadan ister cep telefonları ile isterlerse de internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan ödeme yapmalarını sağlayabilirsiniz.
 
Yapılan ödemelerde bir aksilik mi yaşandı. Ya da yapılan ödemenin geri iade edilmesi mi istendi. Hemen anında e-tahsilat yönetici panelinize giriş yaparak bu ödemelerin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey ödemeyi bulmak. Onu da otomatik arama özelliği sayesinde dakikalar içerisinde bulabilmektesiniz. Ardından ise ödeme iptal ya da ödeme iade butonuna basmanız yeterli olacaktır.
 
Bayileriniz Müşterilerinden Online kredi Kartı İle Ödeme Alsın
 
Genel olarak büyük bayilerin pos ya da sanal pos almaları kolaydır. Ancak küçük bayileriniz ya da pos kullanmak istemeyen bayileriniz çıkabilmektedir. Onlara kendi sanal posunuz üzerinden sattıkları ürünlerin ödemelerini online kredi kartı ile almaları avantajını sunabilirsiniz. Bu sayede pos kullanmayan bayilerinizin kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen müşterilerini kaybetmemiş olursunuz.
 
Sonuç olarak 
 
Artık firmalar ileri teknolojiyi takip ederek güvenli bir şekilde kendi ödeme sayfaları sayesinde tahsilatlarını yapabiliyorlar. Bu sayede hem aşırı iş gücü, hem de zamandan kazanıyorlar. Muhasebe ve finans departmanlarında yaşanan sorunlar minimuma indirilerek hızlı bir şekilde cirolarının da artmasına sebep oluyorlar. Son olarak bu sistmlerin takibi hem cep telefonları hem de bilgisayalar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Yani firma yetkilisi bir kafede çayını yudumlarken dahi tahsilatlarının takibi yapabiliyor online ödeme alabiliyor.
 
Kaynak: E-tahsilat
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..