Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '19

 
Kategori
Futbol
 

Fırtına Doludizgin

     Ligin puan ve sıralama olarak en rahat takımı Trabzonspor ile düşme korkusunu iyice hisseden ve hoca değişikliği ile haftayı geçiren Bursaspor vasatı aşmayan bir futbol izlettirdi. İki takımda ilk devre temkinli ve risk almadan oynadılar. Messivari muhteşem bir gol atan Abdülkadir'in oyuna girişi oyunun kaderini değiştirdi.

     Bence ligin kadro olarak en kalitesiz ve hamle gücü en düşük takımı Bursaspor. Bu nedenden bulundukları yer sürpriz değil. Takımın bel bağladığı oyuncular Yusuf Erdoğan ve Aytaş Kara olunca sahada verimsiz ve üretkenliği olmayan bir takıma dönüşüyorlar. Yusuf Erdoğan bu ligin bal yapmayan arısı. Sert bir orta saha ama yeteneksiz ve beceriksiz hücum hattı ile bu kadar oluyor. Son 6 haftada işleri çok zor.

     Karadeniz fırtınası arka arkaya 4 'üncü galibiyetini alarak üst sıradakilerin hata yapmasını bekliyor. Fırtına bu sene deplasmanlardaki klasik oyununu oynadı. Rakibi önce durdurup hızlı ve etkili kanat oyuncuları ile tehlikeler yaratmaya çalıştı. İlk devre ev sahibinin baskın oyunu karşısında ve özellikle defansın çıkarken çok pas hatası yapması sonucu etkili olamadı. Ta ki Abdülkadir-Olcay değişikliğine kadar.

     Olcay gayretli, iyi niyetli fakat takımı ileriye taşıyacak yetenek ve oyun görüşüne sahip değil. Uzun zamandır sakat olan Abdülkadir muhteşem döndü. Adam eksiltti, ileride top tutup takımı hücuma taşıdı. Attığı gol tek kelime ile muhteşemdi ve gözümüzün pasını sildi.       

     Konuk takım savunmadan pas yaparak çıkmaya çalıştı.  Hüseyin-Hosseini rakip ataklarda ilk müdahalelerde etkili fakat çıkarken çok pas hatası yapıyorlar. Bursaspor'un ilk yarıda ileri uç oyuncularının baskısı sonucu çıkarken çok pas hatası yaptılar. Şanslıydılar çünkü bugün rakip ligin en beceriksiz hücüm hattına sahip Bursaspor. Ibanez sırıtmadan ve gayretli oynadı ama asla bir Novak etmedi. Sosa özellikle maçın son bölümünde çok pas hatası yaptı. Ünal hoca değişikliklerde özellikle Ekuban-Rodallega değişikliğinde çok geç kaldı.

     Yılın tartışılan ama en verimli transferi olan Nwakaeme eski etkinlliğinden uzaktı. Ama topu her ayağına her aldığında rakip savunmaya tedirgin etti. Ekuban-Nwakaeme iyi bir ikili oldular. Nwakaeme asistini yaparak istatistiklerine (9 Gol, 6 Asist) katkı yapmaya devam etti. Ekuban'ın bonservisi mutlaka alınmalı.

     Ünal hoca büyük iş başarıyor. Sezon başındaki beklentilerin çok üstüne çıktı. Takımın kaptanı ve efsanesi Onur'u gönderip genç kaleci Uğurcan'a güvendi. Sahaya Trabzonlu gençleri hiç düşünmeden sürdü ve bu konuda diğer takımlara örnek teşkil etti. Trabzonspor'u özüne döndürdü. Uğurcan bugün bu takımın uzun süre kaleci sıkıntısı çekmeyeceğini kanıtladı.   

      Yönetim iyi işler yapıyor. Kulübü iflas batağından kurtardı. Sportif sonuçlara ihtiyacı vardı. Doğru yapılan hamlelerden vazgeçmemek lazım. Az ve kaliteli transfer yapmak lazım. Sabrın sonunda başarı mutlaka gelecektir.    

 

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..