Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Firuze / Finalsiz yayınına son verildi!

Firuze / Finalsiz yayınına son verildi!
 

Show Tv.in yeni dizisi Firuze, finalsiz, bağlantısız yayınına son verildi. Hem de 4 bölümde. Dördüncü bölüm geçtiğimiz Pazar akşamı yayınlandı. Pazartesi reytingler belli oldu ve dizinin yayından kaldırıldığı duyuruldu. Aslında reytingler ilk bölümden itibaren kötüydü.

1. Bölüm   AB’de: 26         Total’de : 30

2. Bölüm   AB’de: 20         Total’de : 25

3. Bölüm   AB’de: 25         Total’de : 23

4. Bölüm   AB’de: 22         Total’de : 31

Yukarıda görüldüğü gibi reytinglerin elle tutulur yanı yok. Yayıncı kuruluş reklam gelirleri açısından sadece izlenme oranlarına bakıyor. Bu da dizinin sonu oluyor.  İlk iki hafta Perşembe akşamı 20’de ekrana gelen dizi, düşük reyting nedeniyle önce Salı, 23,15 alındı. Daha sonra da 4.bölümü 29 Aralık Pazar 22,30 alındı. Anlayacağınız 4 bölümde 3 ayrı yayın günü.

30 Aralık Pazartesi günü, oyunculardan Ceyda Ateş Saat 13,49 da Twitter’ den attığı Twit ile “Dizimiz Firuze ekranlara veda etmiştir. Destekleyip izleyen herkese ve ekibime teşekkür ederim.”  Atılan Twit aynen böyle. Bu açıklamayı dizi oyuncularından Ceyda Ateş’in yapmasını yadırgadım. Bu dizinin bir yapımcısı var, bir yönetmeni var. Yayıncı kuruluşu var. Böyle ciddi konuyu açıklamak oyuncuya mı düşer. Hiç etik bulmadım. Bu izleyiciye saygısızlıktır. Show Tv. izleyicisine saygısızlık yapmaya devam ediyor. Bakalım daha kaç dizi gelip, kaç dizinin ipi çekilecek.

Daha sonra bir twit daha atıldı. Firuze’nin yapımcısı Murat Tokat tarafından atılmış. Aynen şöyle; “Show Tv tarafından 3 bölümde 3 kez yayın günü değiştirilerek reyting sistemine yenik düşürülen Firuze yayından kaldırılmıştır. @firuzetv”  Tamam, şimdi daha uygun oldu.

Evet, doğru açıklama bu. Ne diyelim, bir Sezen Aksu bestesi, Tarkan’ın güzel şarkısı ile bezenen Firuze’nin kaderi böyleymiş.

Kısaca finalsiz biten, başrollerini Ceren Hindistan (Firuze), Haluk Piyes (Demir), Ceyda Ateş (Suzan), Fırat Çelik (Oğuz) ve Engin Şenkan (Cemal) oynuyorlardı.

Şimdi, dizinin 4.cü bölümünde geçenlerini özetleyelim.

 

Suzan, "Merdivenlerden Firuze beni itti" diyerek suçlamıştı. Çocuğunu düşürme tehlikesi vardı. Güvenlik sorumlu Müdürü Demir’in uyarıları ile kamera kayıtları seyredilir ve numara yaptığı ortaya çıkar. Firuze temize çıkar, Suzan ailenin gözünden düşer.

Firuze’nin kardeşi Azize bir barda çok içer olay çıkartır. Ablasını arar, Demir ile Firuze almaya gider. Azize, Tolga’dan beklediği iğliyi görememiş, bu nedenle dağıtmıştır.

 

Oğuz, eve getirilmiş özel odada bakıma alınmıştır. Doktoru ailesiyle konuşur, bundan sonra çocuk sahibi olamayacağı gerçeğini açıklar. Bu gerçek Suzan’ın elini güçlendirmiştir.

Öte yandan Firuze’nin annesi Meryem, kızına takmış olduğu, iade edemediği altınlar nedeniyle kuyumcu ile başı derttedir. Kuyumcu Meryem’in kocasına söyler, halletmesini ister ve tehdit eder.

Suzan’ın annesi Ender Hanım, Cemal Beyin evde Suzan’a farklı davrandığından şikayet eder. Kızını alır evine götürür. Cemal Bey, rest çekilmesini hazmedemez. Ender Hanımın şirket işlerine çomak sokar, karıştırır. Sonunda kızı Suzan’ın tekrar ailede yaşamasına kabul eder .

   

Demir’in annesi Fitnat Hanım, oğlunun Firuze’ye olan iğlisinden şüphelenir,  aralarında ne olduğunu çözmeye çalışır. Demir ile ilgilenen başka komşu kızı vardır.

Diğer taraftan Demir, Oğuz’un kaza yaptığı aracı inceletir, görünen hiç de kaza raporundaki gibi değildir. Arabada bir takım oynamalar yapılmış, kaza için komplo kurulmuştur. Demir bu bulguları Cemal Beye iletir. Bu olayda Suzan’ın parmağı olabileceği üzerinde şüpheler artar.

Firuze, Oğuz'un bundan sonra çocuğu olmayacağı haberinden huzursuzdur. Ayrıca, Kardeşi Azize ile Tolga'nın ilişkisi onu tedirgin etmektedir.

 

Firuze, Oğuz’un odasına girer. "Konuştuklarımı duyabiliyor musun". Ve konuşmaya başlar, "Sen böyle yattıkça ben de hareketsiz kalıyorum. Kısılıp kaldım o köşkte. Sen orda uyu, ben burada her gün kabusla uyanıyorum. Gözlerini açsan, konuşsak, kal desen kalırım. Uyan artık Oğuz". O sıra, Cemal Bey gelir, "Oğlum hala uykulara doyamadı", der.

Firuze odadan çıkar, Oğuz sağ eli parmaklarını cereyan çarpmış casına oynatır. Ve 4 bölüm burada biter. Bu bir iyileşme emaresi midir, şayet dizi devam ederse hep birlikte göreceğiz.

Bu dizi bir gelişme olmazsa, başka bir kanal talip olmaz ise resmen bitmiştir.

 

Ceyda Ateş bu dizi de gene kötü kadındı. Daha önce “Adını Feriha Koydum” dizisinde “Hande” karakteri ile kötü roldeydi. Geçen 2012 Ağustos-Ekim aylarında “Evlerden Biri” dizisinde iyi kızı oynamış, dokuz bölümde o dizide erken final yapmıştı. Daha sonra Kasım-Aralık aylarında “Emir’in Yolu” dizisine katılmış, o da Aralık 2012 sonunda yarıda kalmıştır. Bu kadersizlik, Ceyda Ateş’in kaderi olsa gerek. Bir yıl içinde 3 dizisi de yarıda kalmak şanssızlıktan başka bir şey değil. Ne diyelim hakkında hayırlısı olsun, bundan sonra uzun soluklu bir dizide oynaması temennisiyle.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..