Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Firuze, 3. bölümde sekerek gidiyor!

Firuze, 3. bölümde sekerek gidiyor!
 

Show Tv.in yeni dizisi Firuze geçtiğimiz akşam 3.cü bölümüyle ekranlara geldi. AB’de 25.i, Total’de 23.ü olmuş. Bu güzel dizi için inanılmaz düşük reytingler. Ben kendimce, niye reyting alamadığını düşündüm. Lakin söylüyorum bu reyting sistemi sağlıklı değil diye. Biz sadede gelelim. Konu güzel ama, çok basit. Sanki çok, bildik tanıdık geliyor insana. Bir de senaryo izleyiciye pek sarmadı, çarpık geldi gibime geliyor. İzleyici konuda mantık arıyor, hangi ailede nikahlı karısı ve de hamile kuma gibi kız aynı evde oturtur. Çok çarpık bir durum. Ama ne yapalım, temsil dizi bu olur deyip geçelim.

Geçen bölüm, Firuze annesinin televizyonda yaptığı küçük düşürücü açıklamalarından sonra, çok utanmış, gururuna dokunmuş, köşkü terk etmişti. Cemal Bey, bulunması için bütün adamlarına talimat verir. Köşkün kalfasının oğlu Demir’den de yardım istenir. Demir eliyle koymuş gibi bulur. Birlikte oturdukları çay bahçesindedir. Konuşurlar, Oğuz ile neden evlendiğini bir bir anlatır Firuze. Onu alır Cemal beye götürür. Daha önce eve annesine gider, annesinin yaptıklarına suratına çarpar gibi vurur.

Cemal Bey ile bir yerde buluşup konuşurlar. Cemal Bey kendi hayatından örnekler vererek onu ikna eder, köşke döndürür.

Oğuz, hastaneden çıkartılıp evde bakılacaktır. Oda ona göre küçük bir hastane gibi, her türlü alet edevatlarla yoğun bakım odası olarak hazırlatılır.

Suzan, kendisinin önemsenmesi için hamileliğini kullanmaya başlar. Yalancıktan düşer, doktor çağrılır. Doğacak çocuğun erkek olacağının öğrenilmesi Hürmet Hanım ve kardeşi Naime Hanımı çok sevindir. Firuze bu haberden pek memnun olmaz, içi burulur.

Suzan’ın annesi Ender Hanım kendince planlar yapmaktadır. Firuze’yi aileden koparmak için, annesi Meryem hanıma İzmir’de iki daire teklif eder. Bunu duyan kocası, çok sinirlenir, Ender Hanım’ı yaka paça evinden kovalar.

Cemal Bey, Firuze’yi kendisine getiren Demir’i ödüllendir. Beceriksiz koruma görevlisini işten atar, Demir’i görevlik müdürü yapar. Fitnat Hanım oğlunun bu görevinden çok memnun olur. Oğlunu evlendirmek istese de, Demir bekle sırası var, der.

Hürmet Hanım kardeşi ile hastaneye Oğuz’a ziyarete giderler. Suzan gelmek ister ama, Hürmet hanım, kocasının korkusuna onu götürmez.

Meryem Hanım, ortanca kızı Azize’ in Tolga ile yediği naneden haberdar olur. Eve geç gelen kızına hesap sorar, çok kızar, Azize’nin suratına bir tokat patlatır, ağlar, sızlar.

Suzan’ın annesi Ender Hanım kızına taktikler vermeye devam eder, Firuze’nin damarına basmasını ister. Bir sabah kahvaltısında Firuze’nin oturduğu masaya oturmaz, hizmetçi kızdan tepsi ile salona kahvaltı iter. Firuze ile tartışılar, o sırada gelen Hürmet Hanım, her ikisini de kendinize gelin diyerek tersler.

Suzan’ ın giriş holünde ah vah sesleri duyulur. Hürmet Hanım, Naime Hanım ve Cemal Bey yanına koşarlar. Hürmet Hanım ne oldu, nasıl oldu diye sorar. Suzan ittirdi, der. Kim diye sorar, Firuze der. Firuze yukarıdan merdiven başlından şaşkın gözlerle ağzı açık bakar kalır. Ve 3. Bölüm burada biter.              

Geçen hafta bu dizi tutar dedim amma, deneyimli yapımcı Mahsun Kırmızıgül’ ün olaya el koyup, diziye güzel bir yön verip, izleyici iğlisini mutlaka çekmesi lazım. Yoksa bu dizide güme gidecek. Hoş Show TV. yayın saatleriyle oynamaya başladı. İlk iki bölüm Perşembe akşamı yayınlandı, bu haftadan itibaren de Salı akşamları 23,15 e alındı. Hayli geç bir zaman. Show Tv.de şu anda 11 dizi yayında. Hangisini nereye yerleştireceğini onlar da şaşırmış durumda. Hiç tasvip etmesem de, bakalım hangi dizi kurban edilip yayından kaldırılacak.

İyi seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not:Görseller internetten ve Dizifilm.com'da alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..