Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Fiş al, zengin ol !

Fiş al, zengin ol !
 

Bizlerde vatandaşlık bilinci, maaalesef çok az gelişmiştir.Bizi ilgilendirmeyen, sadece görevimiz olan çoğu şeyleri yapmamakta neredeyse dünyada birinciyiz.Eğer bir menfaatimiz yoksa amann diyerek hep es geçeriz.

Fiş almaktan bahsediyorum.Vergi iadeleri tedavülden kalkınca,benim vatan millet sakarya diyen aziz milletim birden deli gibi herşeyin fişini alma peşindeyken, birden almaktan vazgeçti. E doğal olarak ta vergi gelirleri dibe vurdu. En küçüğünden en büyüğüne ticaret yapan herkes, önce vergi nasıl daha az veririmin kitabını yazmayı öğrendi.

Çoğunun kendine göre bahanesi de hazır, zaten devlet ne iş yapıyor ki,benden aldığı paraları çar çur ediyor görüşünün arkasına sığınma... en büyük neden olarak gösterildi durdu.Vergi toplayamayan bir devletin, nereden kaynak bulacağı ve harcamalarının karşılığını nerden alacağının hiç üstünde durulmaz.Ama istemeye gelince,yapsın da nasıl yaparsa yapsın dendi.

Şimdi yeniden vatandaşa, yeniden nasıl fiş almayı mecbur bırakırız veya almaya özendiririz sorusuna cevap aranıyor.

Bir vatandaşımız bir öneri getirmiş,aslında bu duyarlı vatandaş öyle sıradan bir insan değil.

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, fiş toplamayı cazip hale getirmek için Çin modeli uygulanmasını teklif etmiş.

Aslan, "Çin'de fiş alanlara çekiliş, kazı kazan ve benzeri şans oyunları düzenleniyor. Bizde de böyle bir uygulama başlatılırsa, fiş almada patlama yaşanır" demiş,doğru söylemiş.

Ege Koop Genel Başkanı, "Çin'de fiş ve faturaların üzerinde kazı kazan gibi bir bölüm bulunuyor. Tüketiciler, harcamaları karşılığı aldıkları fiş ya da faturanın üzerindeki bu bölümü kazıyınca çeşitli para ödülü ve hediyeler kazanıyor. Bu uygulamanın benzeri Türkiye'de yapılabilirse, fiş ve Fatura toplamada görülmemiş bir patlama yaşanacaktır. Halkımız talih oyunlarına çok meraklıdır." şeklinde konuşmuş.

Yetkililer bu görüşü benimser mi? bilemem ama,bence dahiyane bir fikir.

Para verip te oynanan talih oyunlarında,her hafta toplanan paralar hep dikkatimi çekmiştir,bunun da işe yarayacağı gün gibi aşikar.Üstelik para da verilmeyecek, sadece fiş toplanacak.

Yaşasın yeni bir talih kuşumuz daha olacak !

Vatana millete hayırlı olsun,sevgiler...






 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..