Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi
 

Fıstık Ezmesi


Artık fıstık ezmesini hazır almanıza gerek yok. Çünkü sizin için güzel ve pratik bir Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi paylaşmak istiyorum. Tarifin içinde aroma katabilecek ilave şeyler katarak tamamen kendinize özgü yepyeni Fıstık Ezmesi tarifleri elde etmeniz mümkün...
 
Malzemeler:
 
500 gram tuzsuz yer fıstığı
2 yemek kaşığı dolusu pekmez (bal da olur)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı, tereyağı veya hindistancevizi yağı) (Not: eğer fıstıkların yağı yeterli gelirse sıvı katmayabilir ya da belki daha az katabilirsiniz. Kıvamı takip edin.)
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 
Yapılışı:
 
İlk olarak fıstıkların renkli kabuklarını soyun. Kabukları kolay soyabilmek için fıstıkları fırın tepsisine yayın ve fırında kısa bir süre hafif ısıtın. Bu durumda kuruyan kabuklar kendi kendine ayrılmaya başlayacaklardır.
Kabukları soyulan fıstıkları bir tavaya koyup, 5-6 dakika kavurun. Fıstıkları kavurmanızın en büyük faydası yağını daha kolay ve bolca vermesini sağlamaktır.
Kavrulan fıstıkları, soğutmadan bir mutfak robotuna koyun ve püre kıvamına gelene dek robotu çalıştırın.
Daha sonra çekilen ve püre kıvamına gelen fıstıkların üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve bir süre daha karıştırmayı sürdürün.
Fıstık Ezmeniz hazır. Temiz bir kavanoza koyun, oda sıcaklığına gelince kadar soğutun ve ardından buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.
 
Not: Fıstık yerine badem, fındık, Antep fıstığı, ceviz ve diğer kuruyemişleri de deneyebilirsiniz. İçerisine kakao, ya da kakao yerine keçiboynuzu tozu katarak çikolatalı veya öyleymiş gibi ezmeler yapabilirsiniz. Denemeler yapmak bedava... Bu arada karışıma bir miktar tahin katanlar da var...
 
http://tatlitariflerim.org/tatli-lezzetler/fistik-ezmesi.htm
 
Toplam blog
: 25
: 1026
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Doğadan aldığım her şeyi doğaya geri verme çabası içinde olan ve bu nedenle, büyük bir kentin küç..