- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fıstıklı Kabak Şahane
KABAK ŞAHANE
Klasik kabak tatlısı dışında çok lezzetli sıradışı bir kabak tatlısı yemek isteyenler bu tarifi kaçırmasın.
Saygılarımla,
Merih
MALZEMELER
2 kg kabak
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
150 gram ceviz içi
1 su bardağı krema
1 paket krem şanti
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANMASI
Kabakları temizleyip doğrayalım. Süt ve şekeri ilave ederek yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen kabakları ezerek soğumaya bırakalım.
Bu arada, bisküviyi ve cevizleri iyice ufalayıp, kakao ile beraber soğuyan kabağa ilave ederek karıştıralım ve sıkıştırarak servis tabağına yayalım.
Kremaya birkaç damla limon damlatalım ve iyice çırparak koyulaştıralım. Toz krem şantiyi ilave edip, çırparak karıştıralım ve kabağın üzerine yayalım.
İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek yarım saat kadar buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun.