Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Fitnecilerin yeni oyunu

Fitnecilerin yeni oyunu
 

FİTNECİLERİN OYUNU CEHALET


Cehalet yüzyıllardır toplumların en büyük düşmanı olmuştur. Nice büyük devletler cehalet yüzünden yeryüzünden silinmiştir. Cehaletin en büyük dostu cahilliktir. Zira oradan beslenir. Ama ne yazık ki cahil olmayan âlimlerin cehaleti daha tehlikelidir. Zira onların önünde kimse duramaz. Hiç bir baraj onlara engel olamaz. 

Ülkemizde bu cehalet hat safhada. Bilerek ve bilmeyerek bu oyuna çanak tutanlar var. Cehalet değirmeninin çarklarında öğütülen nice insanlarımız var.

Bunlardan en önemlisi ayrımcılık körükleyen gruplar ve bu oyuna düşen insanlarımız. Yazık değil mi bu canlara yazık değil mi bu gözyaşlarına. Akan her damla kan cehaletin neşesidir. Akan her gözyaşı fitnecilerin ve ayrımcıların aşıdır. Bunları beslemek kime yarar sağlar. Bir bakın etrafınıza intikam intikam diye bağıranlara her ölümde sevinç çığlıkları atanlara meydanlarda daha çok kan akacak diyenlere. Bunlara kanmayın. Bu cehaletin oyununa gelmeyin. Gafiller sizlerin ve bizlerin ve hatta insanlığın en büyük düşmanıdır. Bu hayatta yiyecek bir lokmamız içecek bir bardak suyumuz vardır onu da geçmişten bugüne paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde oynanan tehlikeli ve çok daha tehlikeli cehaletlerden biridir Alevi-Sünni çatışması. Biz kardeşiz kardeşi kardeşe düşman edenler bir taraftan cahilleri bulur öldürtür veya kendi öldürür. Bir taraftan da okumuş cahilleri bulur ateşi körükler. Son oyunları Sivas Madımaktır. Madımağı yakıp seyredenler şimdi Madımak zaman aşımına uğradı diye ayağa kalkanlardır. İnsanlarımızda bu oyuna istemeden de olsa alet olmaktadır. Dün Madımağı yakmak için bir tarafta idiler şimdilerde Madımak kül olmasın diye diğer tarafta. Madımakta yananlar bizdik. Madımağı yakanlar cehaletin silahını kullananlardı. Onlar bizden değildi. Kimse bu tuzağa düşmemelidir. Çorum’da, Maraş’ta olanlar bir çınarı ikiye bölen bir baltadan başka bir şey değildir. Kardeşi kardeşten ayıran bu fitne oyunu cehalet ateşi ile körüklenmemelidir. 

Bu oyunlara yüzümüzü iki elimizle kapatıp parmak aralarından olayları izlememeliyiz. Yoksa yazık olacak. Cehalet iki ucu keskin bir kılıçtır. Kestiği zaman iki taraftan da keser. Sadece kılıcı sallayan el hayatta kalır. Şunu bilmeliyiz ki ülkemiz üzerindeki şer odakları bu kılıcı sallayan eldir. Cehaletimizle bu ele güç ve kuvvet vermemeliyiz. 

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..