Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Fiyatına Bak Pahalıysa İyi

Satın aldığımız bir şeyin kaliteli olup olmadığını anlamak için fiyatına bakıyoruz ya düşünebiliyor musunuz; pahalıysa iyi ucuzsa kötü.

Başka her türlü kandırılırsınız. Bunda da kandırılırsınız ama genelde iyi malın fiyatı yüksek oluyor.

Yani hani bir şey satın alacaksınız giysi yiyecek filan, hakkında fikriniz yok ama fiyatları biliyorsunuz. Bakamıyorsunuz, seçemiyorsunuz bir de böyle bir şey var. Genelde görünüşe bakıyoruz. Uyanık üreticiler ve alışveriş şeytanları size öyle ürünler sunuyorlar ki görünüşüne bakıp gerçekten kaliteli sanıyorsunuz. Ürün hakkında bilginiz yoksa dokunsanız da anlayamazsınız.

Ya markaya bakacaksınız ya da fiyata. Marka ürünse tamam, değilse pahalıysa iyidir ucuz ise kötü; çünkü kötü malı da pahalı satarlar ama iyi malı ucuz satamazlar.

Bu konuyu daha önce yazdım kimse tınlamadı, çok biliyorlar ya! Ucuz bir şeyin kaliteli olması mümkün değil, kalitenin de ucuz olması.

Elinde hiçbir done yok, alacaksın işte; hani imkanın da var diyelim, hangisini alsam… En pahalısı hangisiyse onu al. Üç beş fazla verirsin ama hiç değilse kötü bir şey almamış olursun. Tüketiciyi kalitede kazıklanmak fiyatta kazıklanmaktan daha çok üzer. Elbette imkânın yoksa parana göre.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..