Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

     
    Kategori
    Fizik
     

    Fizik bilimi ölüyor mu?

    Fizik bilimi ölüyor mu?
     

    Son bir kaç yılda yapılan düzenlemeler ve çalışmalar neticesinde artık üniversitelerde fizik fakültelerinin kapatılmış olduğunu ve açık olan böümlere de yerleştirmelerin güçlükle yapılabildiğini biliyor musunuz?Onca mezun bambaşka dallarda geleceklerini kurmakla meşkulken diğer yandan bir o kadar bilim hayranı genç belki de hiç istemedikleri alanlarda bölümlere yönlendirilmekte.Şahsen bireysel bir yazar olarak derinlemesine atıp tutmak için bu yazıyı yazmıyorum elbette gerekli makamlara sorulduğunda gerekli gördükleri açıklamaları yapacaklardır.

    Sebebsiz Sonuç ilişkisi!

    Bilimsel incelemelerde olaylara genellikle sebep sonuç ilişkisi çerçevesinde bakılarak gerekli çıkarımlar ve aşamalarla çözüme ilerlenir. Ancak biz fizikçilerin şu anki halleri bariz bir şekilde sebepsiz sonuç ilişkisi ile pek açıklanacak gibi değil. Keza siyasal, dini, bilimsel ya da aklınıza gelen hangi açıdan bakarsanız bakın durum hiçte iç açıcı değil. Benim nacizane görüşüm bu gelişmeler ışığında çok daha az ya da hiç e yakın fizikçi yetiştirerek beyin göçünün az da olsa önüne geçmiş sayılırız. 

    Diğer yandan tarihten ders alarak yine de bilim mantığı ile çok daha büyük kazanımlar yaşanmış dönemler yok değil. Patent memurluğu sırasında kuantumun temellerini atan Einstein bunun en bariz örneğidir ki, bence ders alınmalıdır.Zor zamanlarda bile üretmek insanların doğasında var bunu temelden yıkmak pek de hoş bir durum değil doğrusu. Evet Einstein gibi bir dahinin ülkemizden çıkması küçük bir ihtimaldir fakat çok sayıda bilim adamının yaşadığı döneme, ülkeye ve sosyal yaşama katkısı daima gerçek olmuştur.

    Saygılarımla...

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 314
    Kayıt tarihi
    : 29.04.13
     
     

    Yenilikler ve güncellemeleri ilgi alanları çerçevesinde takip eden, az zamanda çok okumaya çalışa..