Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

uzm fizyoterapist mehmet ünal

http://blog.milliyet.com.tr/manuelterapi

28 Temmuz '14

 
Kategori
Tıp
 

Fizyoterapist ve önemi

Fizyoterapist ve önemi
 

FİZYOTERAPİST


Fizyoterapist mesleği ulkemizde yeni yeni halk tarafından önemsenmeye baslayan bir meslek, bu mesleğin ne kadar önemli bir dal oldugunu bir fizyoterapiste giderek tedavi olan bireyler daha net bilmektedirler.

Fizyoterapist olabilmek için ulkemizde bir cok zorlu yolu gecmeniz gerekir. Bölümü kazanmak bir tarafa okumak da oldukca zor bir sürectir. Mezun oduktan sonra da kendilerini geliştirmek için bir cok eğitime katılmaktadırlar.

Fizyoterapistler gercekten basarılı profosyonel calısanlardır. Ancak ulkemızde kendılerını fızyoterapist olarak gosteren kişilerde vardır. Bunlar tamamen uydurma tedavıler kullanmakta ve halkın saglığını tehdit etmektedir. Bir fizyoterapistten tedavi almak ulkemızde cok buyuk bır mucizedir, bu tedaviyi aldıgınızda da bunu farkedersiniz.. Tedavi aldığınız kısının fizyoterapist oldugundan emın olun...

SON OLARAK FİZYOTERAPİST; fizyoterapi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksek okullardan mezun tıp çalışanıdır. Fizyoterapist, hastalık durumları dışında, kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini arttırmak için mesleğiyle ilgili ölçüm ve testleri yaparak kanıta dayalı koruyucu ve geliştirici protokolleri belirler, planlar ve uygular. Hastalık durumlarında ise fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin veya uzmanlık eğitimleri sırasında fiziksel tıp ve rehabilitasyon rotasyonu yapmış veya uzmanlık sonrasında ilgili dalın rotasyon süresi kadar fiziksel tıp ve rehabilitasyon eğitimi almış uzman hekimlerin kendi uzmanlık alanları ile ilgili teşhisine bağlı olarak,hastaların hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla gerekli tedavi programını oluşturur ve uygulamaları yapar. Hastaların tedavisi yönünden rehabilitasyon ekibinin diğer üyeleri ile işbirliği içinde çalışır ve tedavinin gidişi hakkında ilgili uzman hekimin fizyoterapiste vermesi gerektiği gibi fizyoterapist de ilgili uzman hekime bilgi verir.

 
Toplam blog
: 89
: 144
Kayıt tarihi
: 18.05.13
 
 

Omurga Sağlığı Merkezi Uzman fizyoterapist Mehmet ÜNAL Medipol üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabi..