Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

Flaş Flaş.. Yılın Ramazan Programına aday ..

Flaş Flaş..  Yılın Ramazan Programına aday ..
 

ALINTI


RAMAZANA ÖZEL SOHBET PROGRAMLARINDA SIRA DIŞILIK : AŞKA YOLCULUK... 

Sevgili dostlar abartısız bu yazıyı okuduktan sonra eğer nasibiniz varsa belki hayatınız, belki çok katı iseniz hayata ve dine bakışınız, belki de düşüncelerinizi değiştirecek bir yazı olacaktır... Yazının içeriği ve sizi yönlendireceğim program sizi çok etkileyecektir.. 

Sevgili dostlar, milliyet blogta yazarken hep güzeli hep doğru bildiğimi ayrıca hep demeyelim ama çoğunlukla futbolu ve aşkı yazdım.. Ramazan ayına girdiğimiz manevi olarak yüksek duyguların olduğu bu ayda arkadaşlarımın bazılarının Din konulu yazılar yazdığını gördüm. Zamanı geldiğini düşünüp, hazırlanırken, aşağıdaki yaşadıklarımı sizlerle paylaşmanın daha doğru ve bilgi noktasında da bilmeyenlere ışık olacağına düşünerek yazıyorum.. 

Tasavvuf konusunda herkes bir şeyler yazar, çizer ve HZ.MEVLANA ve ŞEMS denildiğinde zaten derya olan konuyu yaz yazabildiğin kadar ve yorum kat... Tabi ki herkes yorumlayacaktır. Güzellikler bunlar... paylaşılacak ve yazılacaktır. 

Fakat kaynağından suyu içmenin tadı çok başkadır... Şimdi önce programın içeriğinden ve yayın saatinden bahsedelim. 

AŞKA YOLCULUK CEMALNUR SARGUT İLE.... sunan ve hazırlayan: FERDA YILDIRIM 

Tasavvuf denilince vazgecilemez isim ... üstat... duayen... arkadaşımın dediği gibi: ALLAH AŞIĞI... ALLAH DOSTU.. 

Sayın çok değerli hoca CEMALNUR SARGUT hanımefendi... Cumartesi aksam saat 22.00 de Beyaz TV de... her hafta ramazan boyunca.. 

Dün akşam zirvesiydi... konu ise HZ.PEYGAMBER EFENDİMİZ hayatı işlendi. Konu ayrıntılı olarak hadisler, yaşamındaki iz bırakan olaylar... yakınları... 4 büyük halife ve öğretileri.. v.s. eksizkiz her sey vardı... damak tadında... muhteşem.. 

Aklınıza ne gelirse o konu işlendi.. program tekrarı beyaz tv nin web sayfasında yer alacak... izleyin... huzurlu sakin sessiz bir ortamda izlediginiz takdirde, gözlerinizdeki yaşlar normal seyrinde akacaktır. 

Genelde bu sözleri çok duymuşuzdur.. Aman ya diyebilirsiniz.. Ben izledim sizin söylediğiniz ortamda seyrettim ama hiç tesir etmedi diyen olmayacaktır... Program konusu itibarı ile ve konuk olan Cemalnur hanımın konuyu yaşarak anlatması, samimiyeti tesir ediyor... sizi oldugunuz yerden o zamana götürüyor.. Peygamber efendimiz ile o acıları sizde yaşıyorsunuz.. 

Bütün alemler Hz.Muhammed A.S. yüzü hürmetine yaradılmış... Allahımızın sevgilisi... yaşadıklarını dinlerken, bir an kendi yaşantımızı düşündüm... İnanın çok utandım... Ya biz ne kadar nankör olmuşuz da haberimiz yok.. 

Peygamber efendimiz istese o an olacakken... taşları karnına bağlayarak aç kalması günlerce... hiç bir şeyleri yokken müşrikleri evlerinde konuk etmeleri... bu esnada hiç bir dine davet baskısı yapılmadan ağırlamak... hatta hiç yemekleri yokken... Sabra bakın... dayanma gücüne... anlayışa.. 

AŞKA gelince inanılmaz örnekler var... Önce HZ. HATİCE ile olan muhabbeti... ona olan aşkı... birbirlerine olan aşkları... Kadına olan değer... önem ... çocuklara olan değer... sevgi... ilgi.. 

Peygamberlerin ilk peygamberliklerini kabul eden ilk insanlar kadınları olmuş... ya anneleri ya da eşleri.. 

Program sohbet programı olsa da kesinlikle bilgiye yönelik olarak devam etmektedir.. Gereksiz hiç bir soru ve cevap yoktur. 

Tasavvuf ise programın alt yapısını oluşturuyor.. Tüm bilgiler bu çerçevede ALLAH AŞKI ile anlatılmaktadır. 

Programı izlerken başka bir şeyle ilgilenme şansınız yoktur.. 

FERDA YILDIRIM... programı sunan sunucu... hazırlayan ve sunan... programın sonunda finalde Senai Demirci ye ait olan üzülme adlı şiiri okudu. Şiirde çok yakıştı... Fakat öncelikle sunuş şekli ile FERDA HANIM yakın gelecekte Televizyon dünyasında özel bir yere gelecektir. 

FERDA YILDIRIM, bir kere konuğunun SN.CEMALNUR SARGUT olması sebebiyle başlı başına zor bir durum karşısında soruları zamanında sorması, sorudan soruya ve farklı bir konuya geçişteki hakimiyeti ve sanatı ile yüzündeki masumiyeti ve Allah vergisi sade güzelliği ile sizi kendisine hayran bırakıyor.. Bu hayranlık bir öğretmeninize olan hayranlık gibi... yanlış anlam çıkartılmasın... Çok başarılı bir sunuş.. 

Bakınız her ne kadar SN.Cemalnur hanım mutevazi sakin ve sunanı destekleyen, nazik biri de olsa, bir duayenle konuşurken hele soru sorarken, hata mı olur yanlış mı olur... soru şık düşer mi gibi takıntılara düşersiniz.. Bu sizin dağılmanıza sebep olur. Bilmiyorum herkes yaşamasada hisseder veya anlar.. Başarısı buradan dolayı artmaktadır... TEBRİKLER.. 

Şimdi sizlere bu konuyu paylaşmamın bazı sebeplerine gelelim... Din yorumlanıyor herkesçe... ama çok büyük riskler vardır. Yaptığınız basit bir yorumla Bilmeden inandığınız dinden çıkarsınız.. İBADETLERİNİZİ BOŞUNA YAPARSINIZ.. Dikkat edilmesi gereken ise, araştırarak konuşmak ve yaşamaktır.. 

DİNİ YAŞAYAMAYABİLİRSİNİZ AF DİLERSİNİZ ALLAHTAN sizi affedecek olan yaradandır. Size kimse karışamaz.. Yasaktır. Herkes özgürdür... Bazı arkadaşlar iyiniyetle uyarabilir, bu uyarı müdahale olamaz... Ama karar sizindir. Ataist bile olabilirsiniz.. 

Bu uyarı cümlelerimi yapmak zorundayım... NEYMİŞ SÜNNET ÖNEMLİ DEGİL FARZ ÖNEMLİ... bu kadar iğrenç bir şey olamaz.. İşte dinden çıkma virajına geldiniz.. İslamın şartlarını ve imanın şartlarını bilmeden, ne anlam ifade ederler anlamadan.. pes diyorum ben.. 

ŞİMDİ FLAŞ HABERİME GELEYİM... BU PROGRAMDA ZİRVE PEYGAMBERİMİZ HAYATI İLE YAŞANDI.. FAKAT SÜPER BİR KONU İLE HAFTAYA DEVAM EDİYOR: HZ.MEVLANA VE HZ ŞEMS KONUSU İŞLENECEK.. 

Kaçırılmaması gereken bir konu daha... burada muhtemelen ilgilenenler çok teşekkurler iletecektir bana. 

Bu yazdıklarımda reklam yoktur.. Bilgi ve hatırlatma içeren bir blog yazısıdır... Blog bölümünde yazacaktım... yanlış anlaşılır diye yazmadım.. 

Sn. CEMALNUR hocayı dinledikten sonra şunu öğrendim ki, gerek aşk ALLAH AŞKI VE PEYGAMBERİMİZİN AŞKIDIR.. 

Benim yazdığım aşklar ise, sanki hani gazozuna diye bir ifade var ya işte onlar... Gerçi hayatı yaşarken bu aşklarda lazım bize ama anayol Allah aşkı ve Peygamber aşkı iken biz yan yollarda kendi aşklarımızla avunuyoruz.. 

Tabi asla dünya hayatımızı terk edelim diye bir iddiamız olamaz.. Bu dünyada hayatımızı güzelleştirme adına bu tip programalrı izlemeli ve tavsiye etmeliyiz. Bize yakışan iyiye güzele insanları sevk etmek olmalıdır.. 

Programı İzlemenizi tavsiye ediyorum. Karar sizlerin.. saygı bizden.. Toprak 

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..