Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

FLASH HABER : ABD askeri, terörist yuvası Kandil'i kuşatıyor

FLASH HABER : ABD askeri, terörist yuvası Kandil'i kuşatıyor
 

Bu resimde oturanların bir kısmı PKK'lı yöneticiler, diğerleri Amerikalı. Yer : Kandil


Dün bir çok haber kanalının hemen hemen ilk, ilk olmasa da ilk 10’daki haberiydi bu !. Hepimiz biraz da ilgiyle, belki birçoğumuz belki ağzı açıkta izledik. Ama birçok haber kanalı, haberi verirken, kimi açık açık, kimi de mesaj vererek yayınladı haberi. Dün akşamdan sonra herkesin kafasında “Amerika gerekten Kandil’i işgal ediyor muydu ?” ve “ Amerika PKK’yı bitirecek galiba” gibi söylemler ve sorular gelip, gitmiştir.

Açıkçası söyleyeyim, ben haberi o iştahla izlemedim. Birçok kanal aynı haberi verdiyse, doğruluk payı vardı belki, evet ABD Kandil yakınlarındaki Kuzine köyüne tanklarını, ağır silahlarını yığmış ve yüzlerce Peşmerge’yi konuşlandırmıştı ve buna devam ediyordu ama işin arkasında başka bir şey olmalıydı..

Kandil bize olduğu gibi ABD’ye de çok yabancı olan bir isim değil. Yeri de yabancı değil. Efendim neymiş, Kandil’de binlerce PKK’lı varmış. Onların başı Murat Karayılan’da ordaymış. Demek ki, ABD PKK’ya müdahale edecekmiş.

Haberi tek göz ve tek kulakla dinler ve izlerseniz, belki öyle. Fakat biraz daha geçmişten günümüze bir projeksiyo yapıp ABD’nin bölgedeki konumunu ve PKK ile ilişkilerini, Peşmerge ve Irak politikalarına bir göz atmak doğru olur kanısındayım. Amerika, bölgeyi avucunun içi gibi bilen bir ülke. Irak’ı karıştırmadan önce de Kandil’den haberdardı. Hatta orada ne gibi faaliyetlerin olduğunu bizden çok daha iyi bilen bir ülke. Yıllarca PKK’ya silah ve lojistik yardım yapmış olan, Kandil’de özellikle ABD helikopterlerinin inip kalkması için bile pistler yapılmış iken, istediği zaman herkesin bile rahatlıkla gidip gelebileceği bir yere askerleri ve yetkililerinin rahatlıkla gidip, PKK ile görüşebildiği bir ülke, şimdi ne oldu da askeri gücünü Kandil yakınlarına yığıyor ve bu gücü kullanarak nasıl bir operasyon yapacak ? Düşünün bir kere, Kandil’e rahatlıkla girip çıkan, oradakilerle oturup, muhabbeti olan ABD şimdi oraya bir operasyon yapabilir mi ? Buna gerçekten inanıyor musunuz? İnanmayın !..

Buraya kadar olan satırları dün yazmıştım. Bundan sonrakileri değiştirerek, yayınlıyorum yazıyı. Zira gerçek bugün ortaya çıktı. Irak’ın kuzeyinde, bizim belamız olan bölgede, Kandil yakınlarında gerçekten bir hareketlilik yaşanıyor. Yapılan gözlemlerde ABD askeri’nin Kandil'e resmen asker ve mühimmat yığdığı görülüyor, en azından gelen bilgiler bu doğrultuda. Bu yığınağın nedeni ise, operasyon değil, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Qeladize Bölgesi'ne yapacağı ziyaret olduğu ortaya çıktı. Bakın yazımı dün akşam yayına verseydim, “İnanmayın” başlığı ne kadar da gerçek çıkacaktı. Sonucunu tahmin etmişim gibi..

Celal Talabani hem Irak için, hem Peşmerge, hem Pkk, hem de ABD için önemli bir adam. Türkiye içinde az önemsiz sayılmaz. Fakat Talabani’nin eski forsunun kalmadığına ve ikili, hatta üçlü oynadığına dair bir inancım var. Türkiye’ye karşı vaatler ve sözler veren ama arkasını döndüğünde “<ı>ben öyle bir şey demedim” diyen bir adam bu Talabani. Beki yaşlılığına vermek gerekir. Yakın zamanda hatırlayacaksınız, PKK’lıların teslim edilmesine dair söylemler ortaya atıldığında <ı>“Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile vermem” diyen kimdi acaba? 2007’de söylediği bu sözlerin arkasından “<ı>Türkiye'nin istediği PKK elebaşlarının teslim edilmesinin gerçekleşmeyecek bir hayal olduğunu' ifade eden de kendisiydi. Siz böyle bir karakterdeki adamdan pkk konusunda geri adım atabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?

ABD’ye gelince !.. Çok şey söylemek mümkün. Ama katı Amerikancı kesim ve kalemşorlar, bir vesile ile bu yazıyı okurlarsa bana çok kızabilirler. Zira ABD’nin, Pkk’nın Kandil’deki dağ kadrosuna yakın zamanda kendi helikopterleri ile silah, gıda ve mühimmat taşıdığı Türkiye tarafından bilinen bir gerçektir. Bunu çeşitli yazılarda da okumuşsunuzdur. Ayrıca, dört dörtlük istihbarat paylaşımını bile gerçekleştirmeyen ABD şimdi Kandil’e operasyon mu yapacak? Yüksekova saldırısını hatırlayın! O yüksek tepelere o ağır silahlar ve mühimmatlar nasıl yerleştirilmişti. Gerçekten katırlarla mı? Eğer öyleyse, onların katırları evrim geçirmiş olmalı.. Bu pek inandırıcı değil..

Hala operasyonun yapılacağı kanaatinde misiniz? O zaman yazının sağındaki resme iyi bakın !. O resimdeki insanların bir kısmı Amerikalı, diğerleri ise Pkk’nın elebaşıları !...

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..