Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
9543
 

Fleto mezgit kızartma

Fleto mezgit kızartma
 

FLETO MEZGİT KIZARTMA


Balık mevsimi geldi.

Marmara ve Karadeniz den çıkan balıklar tezgahları süslemeye başladı.

Gerek lezzet yönü, gerekse besin değeri açısından damak tadımızın vazgeçilmezleri arasında olan balığın türlü pişirme şekilleri mevcuttur. Bu gün sizlere İngilizlerin uyguladığı bir pişirme tarifinden bahsedeceğim. Bu tarzda pişirme ile, Kızartma türü balık sevenlerin çok beğenecekleri bir lezzet oluşmaktadır .

Vereceğim tarif 1 kilo balık içindir.

Balıklarınızı, balıkçınıza fleto şeklinde ayıklatın.

250 gram pirinç unu

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı dolusu tuz

1 yumurta

1 şişe maden sodası( ya da suyu)

Yeterince kızartma yağı

Bir kabın içinde 125 gram pirinç unu, un, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.

Ayrı bir kapta soda ve yumurtayı çırparak köpürtelim ve kuru malzeme kabına boşaltarak karıştırıp bulamaç haline getirelim.

Kızartma kabına bol yağ koyup 190 dereceye kızdıralım.

Bir tepsiye kalan 125 gram pirinç ununu yayalım ve balıkları bu pirinç ununa iyice bulayalım ve ardından bulamaca batırıp hemen kızgın yağa bırakalım. 5 dakika kadar sarımsı bir renk alana kadar kızartalım. Servis tabağına fazla yağı süzdürmek için kağıt havlu sererek kızaran balıkları dizelim.

Dışı çıtır içi yumuşak mükemmel bir balık kızartması olacaktır.

Haşlanmış ya da kızarmış patates ve ev tipi tartar sos eşliğinde bol yeşillik salata ile bir balık ziyafeti sizleri bekliyor.

Not: Tartar sos için ( 5 adet kornişon turşu, 2 yemek kaşığı dolusu kapari, ve birkaç sap maydanozu iyice kıyarak bir kaba alın. 2 yemek kaşığı mayonez, biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve yarım limon suyunu da ilave ederek karıştırın)

Tavsiye: Bu pişirme tarzını fleto her tür beyaz balık için uygulayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2081
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster