Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Flor, Silikon, Molibden, Vanadyum ve Nikel / ''Beslenmenin Diyalektiği''(10)

Flor, Silikon, Molibden, Vanadyum ve Nikel / ''Beslenmenin Diyalektiği''(10)
 

 

Biliyor musunuz; vücudümuzda yaklaşık üç kilogram mineral taşıyoruz!... Bu beş minarel de vücüdümuzun yapı taşlarındandır... Ve bu  yüzden de minerallerden yoksun kalmamalıyız...

 

FLOR:

Kemik ve dişlerimizin yapı taşlarındandır. Onlarda bulunan kalsiyum'la birleşerek ordaki dokulara güç ve direnç kazandırırlar.

Genelde doğada, deniz suyunda, deniz ürünlerinde ve içme sularında, turuçgillerde, balık, et ve sütte flor bulunmaktadır. Kadın doğum uzmanı desteğinde flor alımı; doğacak olan bebeğin diş mine yapısını güçlendirir, gelişim döneminde çocukların diş çürüme sürecini yavaşlatır.

SİLİKON: Tırnakların, kemiklerin, saçların gelişimi için gerekli kalsiyumun devreye girmesine destek olan bir mineraldir.

Alzheimer ve osteoporozun engellenmesine katkıda bulunur. Cilt gelişimine destek olduğu gibi, ciltteki yaşlanmayı da olumlu yönde etkiler.

Sivri biber, pancar, tahıllar, soya fasulyesi ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

Ve Amerika'da silikon tabletleri, artık yaşlanma karşıtı ürünler gamında tüketiciye sunulmaktadır 

MOLİBDEN: Kemik yapımızda, karaciğer ve böbreklerimizde yer alır. Günlük 1, 5 mg gibi düşük düzeyde alınması gereken bir elementtir.

Yokluğu ağzımızda diş ve ağız sorunları, cinsel iktidarsızlık, kanser olarak kendini gösterebilmektedir. Fazla alımı da, vücutta bakır emilimini etkilemektedir.

Bezelye, fasulye, diğer baklagiller ve hububatlarda, koyu yeşil sebzelerde bulunur.

VANADYUM: Kemik ve dişler için önemli bir elementtir.

Kemik ve dişlerin yanısıra, kalp, damar ve böbrek rahatsızlıklarında, düşük dozlu alımlarda(tüketimlerde) olumlu etkisi belirtilmektedir. Ancak yüksek miktarlarda vücuda girişi, onu tehlikeli bir element yapmaktadır; mide ve bağırsaklarda iltihapa neden olmakta, sinir sistemine hasar vermekte, şiddetli titreme ve felce neden olabilmekte, deride islik, göğüs hastalıkları, güçsüzlük, başağrısına neden olmakta, kişide davranış bozuklukları göstertmektedir.

Krom'la bağdaşmamakta ve bu yüzden sorunlara neden olmaktadır. İnsanın Vanadyum alımı; buğday, soya, yumurta, balık, zeytinyağı, et ve hububatlarla gerçekleşir.  

NİKEL: Çok az miktarda alınması vücuda yarar sağlar.

Çikolata, katı yağlar nikel içerir. Sebzelerden de fazla miktarda nikel alabiliriz.

Aşırı alımı; astım, kronik bronşit, kalp rahatsızlığı, solunum yetersizliği, akciğer, prostat ve gırtlak kanserine neden olabilmektedir.

 

(devam edecek) 

 
Toplam blog
: 392
: 4592
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sağlıklı beslenme, yüzme, doğada yürüyüş ve çevre özel ilgi alanlarım. Şiiri ve..