Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '20

 
Kategori
İlişkiler
 

Flört Oyunu

Yeni biri ilgimizi çekti ve birbirimizi tanıma aşamasındayız. Tadını çıkarmasını bilenler için flört dönemi diyelim. İletişim stratejimizi etkin kurgular ve yönetirsek hem eğlenir hem de sonuç alma şansımızı artırabiliriz. Bu işler, erken yaş dönemlerimizde daha doğalında ve kolayında akarken, örselenmiş ve biraz da nasırlaşmış yürekler dönemine geçtiysek daha sıradan bir hal alabiliyor ve önemli bir noktayı gözden kaçırıyoruz. Gizem yaratmak!

Flört demek çocuksu yanımızla merak ederek ve karşı tarafta merak uyandırarak tanışmayı oyunlaştırmak demek. Bir kitabın veya filmin tanıtım bölümleri gibi. Konusu hakkında yeterli bilgi verirken daha fazlası için merak ve heyecan uyandırmak. Her bölümün sonunda da bir sonraki için devam coşkusu verebilmek.

Tanışmalara bakıyorum, koçluk verdiğim kişilerden dinliyorum, bu keyifli süreç çoğunlukla karşılıklı özgeçmiş okuması gibi geçiyor. Nihai amacımız yol ve paylaşım arkadaşlığı ise yolculuğun kesişme noktasından önceki kısmını bir solukta anlatmanın ne anlamı var ki? Anlatmak ve bilmek istediğimiz olaylar dizisi değil, onlara yanıtlarımız ve onlardan öğrendiklerimiz.

Bizi birbirimize yaklaştıran paylaşımlar işimizde neler yaptığımız, neler başardığımızdan ziyade o mesleği nasıl seçtiğimizdir. Boş zamanlarımızı nasıl değerlendirdiğimiz değil balık tutarken neler hissettiğimiz, hangi şarkıyı mırıldandığımızdır.

Gizemli olmak, kibir dolu, erişilmez yaklaşım sergilemek değildir. Tam tersine doğallıkla ne istediğimizin farkında ve en önemlisi kendimizle barışık olarak zamanı ve yeri geldiğinde kendimizi paylaşmaktır. Sahne sahne, sayfa sayfa, bölüm bölüm. Bazen kendimizi bile şaşırtacak şekilde plansız, akışında.

Oyun basit ve eğlenceli. Sadece yeniden hatırlamamız gerek. Anda kalın, o anla ilgili paylaşımlar yapın. Olumlu duygularını aktive edecek sorular sorun, mutluluk içeren küçük anlarınızdan bahsederken bir detayınızı sıkıştırın araya. En heyecanlı yerinde anlatmanızı kesip ona bir soru sorun. Katman katman güzelliklerinizin farkına varın. O bir solukta anlatıp geçtiğiniz, önemsizleştirdiğiniz her an sizi siz yaptı, değerini bilin. Saklanın, aniden ortaya çıkın, yeniden kaybolun. Sobeleyin, sobelenmenin tadını çıkarın. O sizi keşfederken siz de yine yeniden yaratın kendinizi. Yorgunluk, yılgınlıkla, ‘yine mi en baştan anlatacağım kendimi’ demeden yeni bir izleyici ve okuyucunun sürükleyici macerası olmayı deneyin. 

 
Toplam blog
: 9
: 64
Kayıt tarihi
: 25.01.14
 
 

Lisans eğitimimi ODTÜ İşletme, Yüksek Lisansımı ise Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nde t..