Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Fobiler

Fobiler
 

Yaşam kalitesinin ne kadar değerli bir şey olduğunu büyük bir fobi sahibi olunca anlamıştım.

Düşünüyordum, bunu yenmek için hazır olmam gerekiyor diye söylenirken içimden hiçbir zaman o hazır anın olmadığını fark ettim, üstüne gitmenin bunu yenmenin tek çözümüydü.

Fobiler bizim hayatımızı karartan beynimizin yarattığı ufak ama bize kocaman gelen bir durum. Bu yüzden korkmanın ne kadar gereksiz olduğunu korkmadan düşün. Senin gibi yaşayan milyonlarca insan var ve insanların çoğu senin korkularını yaşıyor yahut yaşamıyor ama yalnız değil. İnsanları ve özellikle kendini düşünmekten korkma, o zaman korktuğun şeylerin sadece birer hayal ürünü olduğunu fark edeceksin.

Yaşamaya/düşünmeye korktuğun şey beyninde kendine yarattığın bir zulümdür. Belki çok güzel şeyler yaşamak varken sen hep korkularına yenik düştün ve kaçırdın veyahut kaçırmaya devam ediyorsun. O korktuğun şeyden ne zamana kadar kaçabilirsin? -hayali korkulardan bahsediyorum- o korktuğun şeyleri yenmeye hiçbir zaman kendini hazır hissetmeyeceksin, geç olmadan korkularının üstüne gitmelisin. Çünkü o zaman hayatın, yaşamın tadına varıyorsun. Dünyanın hiçbir zaman sonu gelmeyecek ama korku senin dünyanın sonunu getirebilir. Bu durumla savaşırken korkma diyemem sana, imkansız bir söylem olur lakin üstüne gittikçe korkunun korkmamaya başlıyorsun.

Komik ve imkansız geliyor değil mi? Ama değil. Kendine inanınca her şey çok daha güzel,hayat hep daha güzel.

 

 
Toplam blog
: 2
: 196
Kayıt tarihi
: 02.09.18
 
 

. ..