Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
İzmir
 

Foça'nın Fransız Üstsüzleri

Foça'nın Fransız Üstsüzleri
 

Çeşitli nedenlerden dolayı bu sene tatile biraz geç çıkmak zorunda kaldım. Geçen cumartesiden beri Foça’dayım. Bir aksilik çıkmazsa da, eylül ortasına kadar burada kalacağım. Normalde kilometrelerce yol yaparak, gezerek, tozarak geçirdiğim tatillerimin yerini bu sene İzmir’in hemen yanı başında ve üç hafta boyunca sabit mekanda konaklayarak ama yine denizle, güneşle, gün batımları ve gün doğumlarıyla, zeytinyağlılarla, balıkla, rokayla geçecek olan bir tatil aldı.

Malumunuz geçen Cuma günü, kutsal Ramazan ayına girildi. Ve tatil yöreleri bugüne dek hiç görmediğim oranda yabancı turistlere terk edilmiş oranda. Neredeyse yabancı bir Akdeniz ülkesinin sahili gibi mesela, Foça plajları… Ki Foça; bir Çeşme, bir Bodrum-Marmaris gibi çok fazla yabancı turist çeken bir turizm merkezi değildir. Biz de bundan dolayı severiz zaten “foklar diyarı”nı.

Kaldığım yazlık ev ve denize girdiğim plaj, eski ve şu an için kullanılmamakta olan “Fransız Tatil Köyü”nün hemen yanında. Bu nedenledir mi bilemiyorum, ortalık Fransızca konuşan turistlerle dolu. Beyaz tenli olduklarına göre de muhtemelen Fransız ya da bir ihtimal Belçikalılar. Kalabalık genç gruplar da var, kızlı-erkekli. Onlar da büyük ihtimalle öğrenciler.

Foça, Foça olalı plajlarında bu kadar üstsüz kadını bir arada görmemiştir diye düşünüyorum. Tam ramazanlık, tam iftariyelik bunlar. Genci-yaşlısı, güzeli-az güzeli hepsi, bir ince bikini-ipkini altıyla arz-ı endam ediyorlar ortalık yerde. Adamları ise kafalarını, okudukları gazete ve kitaplardan kaldırmıyorlar.

Foça, Cannes olmuş da haberimiz olmayacakmış vallahi.

Yeni ve taze sıcak Foça notlarımızı aktarmaya devam edeceğiz.


Foçalı Jennifer Lopez

Bir Mırmır, Bir Çipura, Daha Ne olsun Be Usta?

Ege'de Güneş Denize Batar

Barut Kokulu Bir Foça Akşamı

Yeni Foça'da Kül Rengiydi Akşam

Foça'dan Yaza Merhaba

Trakonya'nın Gazabından Korunun

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..