Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '21

 
Kategori
Turizm
 

Foça Turizme Hazır

Turizmin öncü ilçelerinden İzmir Foça’da hareketlilik başladı.  Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yılı buruk geçiren Foça esnafı ve turizmciler yeni sezona umutlu girdi.
 
Bölgede, havaların ısınmasıyla başlayan kısmi hareketliliğin, normalleşme adımlarıyla hızlanması bekleniyor. Nemle hissedilen hava sıcaklığının bunaltıcı etkisiyle sokaklar boşalırken, plajlar dolmaya başladı. 
 
Bazı vatandaşlar seyyar sandalyelerini plajda açarak, Aileler çocukları ile güzel hava ve denizin keyfini çıkardı. Güneşlenenler ve denize girenler plajın tadını çıkardı. 
 
 
İşletme sahipleri 2021 Yaz sezonundan umutlu
 
Yenifoça ‘ da restoran işletmeciliği yapan bir vatandaş “ 14 Aydır işletmemiz kapalı , kira, elektrik, su , vergi ödemeleri ile ev masraflarımız var çok zorlandık. Dayanacak gücümüz kalmadı . Normalleşme olsa bile eski fiyatlarımızdan devam edeceğiz yani işletme olarak zam yapmayacağız, müşteri potansiyeli olarak emekli ve düşük gelir seviyeli insanların tercih ettiği bir bölge olan Foça’da bir an önce turizm konusunda gerekli atılımların yapılması lazım“ dedi
 
Kafe işletmecisi “ Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, işletmemizi pandemi ve hijyen kurallarına göre düzenini hazırladık , yeni sezondan gerçekten çok umutluyuz. Kademli normalleşme ile kafe, çay bahçesi gibi işletmelerin pazar günü hariç sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında hizmete açık olması bizlere biraz olsun nefes aldıracak. “ 
 
Hediyelik eşya ve oyuncak satıcısı “ Pandemi bizi epey etkiledi , Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan değişiklik bizi rahatlatacak gibi gözüküyor.  Şimdiden bir şey kestirmek zor ama pandemi ve hijyen kurallarına harfiyen uyarsak her şey normale döner diye düşünüyorum. Yaz sezonundan umutluyum “ şeklinde konuştu.
 
Foça Turizme Hazır . . .
 
 
Toplam blog
: 6
: 93
Kayıt tarihi
: 21.05.20
 
 

Ekonomist / Bankaların farklı bölümlerinde, Sigorta şirketinde, bir şirketin Finans bölümünde çal..