Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '13

 
Kategori
Emlak
 

Folkart 200 Metreye Türk Bayrağını Dikti

Folkart 200 Metreye Türk Bayrağını Dikti
 

Folkart 200 Metreye Türk Bayrağını Dikti
İzmir'de yükselen Folkart Towers ‘ın inşaatında önemli bir yol kat edildi.
 
İnşaat sektöründe çok eskilere dayanan bir gelenek Folkart Towers’da Hayat buldu. İlk kulenin kaba inşaatının tamamlanmasının ardından zirveye asılan bayrak kaba inşaatın kazasız, belasız, sorunsuz bitirilmesi anlamına geliyor.
 
Folkart Yapı’nın İzmir’in yeni kent merkezinde yükselen iddialı projesi Folkart Towers ‘ın inşaatında önemli bir yol kat edildi.
 
İlk kulenin 46. Kat betonu döküldü ve kaba inşaatı sona erdi.  200 metre yükseklikteki kule vince asılan bayrak inşaatta çalışan tüm personelin coşkulu alkışlarıyla 46. Katın üzerinde dalgalandırıldı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “ Kazasız, belasız bu aşamaya geldik. İlk kulemizin kaba inşaatı bitti. 4-5 ay sonra 2. Kule de tamamlanacak. İnşaatın başlangıcından itibaren emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
2011 yılı Nisan ayında başlayan inşaat 2014 yılı Şubat ayında teslim aşamasına gelecek. Yaklaşık  10.000 kamyon hafriyat yapıldıktan sonra başlanan inşaat tamamlanana kadar yaklaşık 12.500 ton çimento, 20.500 ton demir, 130.000 m3 beton, 30.000 m2 cam kullanılarak Ege ekonomisine de önemli bir katkı sağlıayacak. Bunun yanısıra 100’den fazla mühendis ve 1000 civarında işçi inşaat sürecinde Folkart Towers projesinde yer aldı. Tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olacak proje faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı, günde ortalama 20.000 kişinin girip çıkacağı dev bir kompleks olacak.
 
Folkart Towers İzmir’de inşaat sektörüne bir çok yenilik getirdi. İnşaatta uygulanan yeniliklerin bazıları, İzmir’de değil Türkiye’de ve Avrupa’da bile ilk olma özelliğini taşıyor. Depreme karşı uluslararası benzer büyüklükteki çok az projede uygulanan ileri mühendislik hesaplama yöntemlerinden yararlanılan projede, özel derin temel baret kazıkları ile temel sistemi oluşturuldu. Ayrıca yapının belli bölgelerinde , depremde ve rüzgarda salınımları dengeleyen, uzayıp kısalabilen sismik dengeleyici, adeta amortisör görevi gören özel kiriş elemanları kullanıldı. Türkiye 'de ve Avrupa’da ilk kez uygulanan outrigger adlı bu sistem, standart binalardaki önlemlere ilave olarak üst düzey güvenlikte kalmasını sağlıyor.
 
Sırada Dünyanın En Büyük Led Ekranları Var
 
Kulelerin kaba inşaatının tamamlanmasının ardından her bir kulenin cephesine ise dünyada böyle bir  projede kullanılan en büyük led ekranlar monte edilecek. Ekranların yüksekliği 15m. genişliği 45m.  toplamda 1.350 metrekare olacak. İzmir'in her yerinden rahatlıkla görülecek ekranları  Folkart kendi reklam ve tanıtımının yanısıra İzmir’in kurtuluşu gibi özel günlerde ve bayramlarda kutlama amaçlı olarak da kullanacak. Şu anda kaba inşaat üzerinde daha küçük ve daha az çözünürlükte demosu yer alan ekranlarda Folkart, Expo 2020 tanıtımını yapıyor. (Kaynak: Milliyet.com.tr)
Amaca ulaşmak ne güzel...
 
Siteyi inceledim, bayıldım... Folkart Towers'e başarılar diliyorum. 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..