Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Folklorica

Vali M. Lütfullah Bilgin Ortaokulu olarak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ERASMUS+ alt programı ana eylem 2 okullar arası stratejik ortaklıklar kapsamında başvurusunu yapmış olduğumuz “Folklorica” adlı projemiz Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.

Polonya koordinatörlüğünde, Türkiye, İspanya, Litvanya, Romanya ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden okulların oluşturduğu ortaklıkla 2 yıl boyunca, ortaklarımıza, hem ülkemizin hem de ilimizin gelenek göreneklerini, kültürünü geçmişten günümüze  anlatmayı amaçlamaktayız.

Teknoloji geliştikçe ve dünya küçüldükçe, birçok ülkede gençler yalnızlık denilen bir sorunla başbaşa kalmaktadır. Birçok genç, çevrelerindeki hayatı görmezden gelen izole bir dünyada zamanlarını TV  veya bilgisayar başında geçirmektedir. "FOLKLORICA", Avrupa'daki kültür farklılıklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir projedir. Modern dünyada yalnızlığın kültürlerin kardeşliği tarafından aşılabileceğine inanıyoruz.

Bu proje sayesinde, öğrenciler, öğretmenler ve kurumlar arasındaki iletişimi ve işbirliğini teşvik ederek, öğretmenlerin ve öğrencilerin öğretme ve öğrenme stratejilerini zenginleştirerek okul eğitiminde Avrupa boyutunu güçlendirmeye çalışıyoruz. Okulların bu tür bir projeye katılımının, Avrupa vatandaşlığı, kültürü ve birbirlerinin kendi ulusal kültürü hakkında daha iyi bir anlayış elde etmek için iyi bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerin öğrenmek, iletişim kurmak ve kendilerini ifade etmek için BIT becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6
: 560
Kayıt tarihi
: 10.10.16
 
 

Gaziantep'te İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bir süredir çevre bilinci, geri dönüşü..