Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Otomobil
 

Ford Fiesta hakkında

Ford Fiesta hakkında
 

Ford Fiesta'dan bir görünüm...


Bu hafta sonu Tekirdağ’ a gittim. Hem gezme amaçlı, hem akraba ziyareti. Test etmek için Ford Fiesta ile gittim. Öncelikle aracı tanıtayım: 1.4 hacminde, 68 HP gücünde, dizel bir motora sahip. Araç ruhsatta 5 kişilik görünüyor. Aslında 5 kişi de sığabilirsiniz. Ancak ben 4 kişilik aileler için önereceğim.

Daha önceki bir makalemde Fiat Albea 1.4 Multijet’ i incelemiştim. Fiesta’ nın işçiliği Albea’ dan kat kat daha iyi. Test ettiğim araç 2005 modeldi. Radyo/Kasetçalar bulunmaktaydı. Aracı kötülemeyeceğim ancak birçok eksik noktası var tabii ki.

İlk önemli eksiği ses yalıtımı. Aslında Albea kadar kötü değil. İstanbul-Tekirdağ arası otobanda ortalama 130 km/s hızla geldim. Ancak bazen 120 km/s nin altına indiğimde içerisi daha da rahatlıyor. 120 km/s nin üstüne çıktığımda içeride konuşmak zorlaşıyor. Bir de sanki radyo sesi boğulmaya başlıyor. Ancak Albea’ da bu sorun daha da büyüktü. Albea’ da henüz 80 km/s ile giderken dahi büyük bir uğultu yayılıyordu, aracın içinde. Hatırlatmak gerekirse, test ettiğim Albea 2006 modeldi.

Hızlanma fena değil. Aslına bakarsanız Albea’ ya göre çok çok daha iyi. Hatta hiç beklemediğim kadar atik bir otomobil olduğunu söyleyebilirim. 1.3 cc dizel ile 1.4 cc dizel arasında bu kadar fark olmasını hiç beklemiyordum. Albea’ yı yerden kaldırmak çok daha zordu. Torkunu alabilmesi, rahata kavuşup hızlanabilmesi için gaza uzun süre dokunmalısınız. Ya da gaza olabildiği kadar köklenmeniz gerekir. Ancak Fiesta’ da hiç böyle bir problem yaşamadım. Tabii ki 1.6, 2.0 yada 3.0 silindir hacmine sahip otomobiller kadar olmasa da küçük sınıf kullanıcılarını tatmin edecek gibi.

Ön konsol fena değil. Ancak daha da şık bir şeyler düşünülebilirdi. Göstergeler basit ama hoş olmuş.

Vites kutusu kullanışlı. Geçişlerde pek zorlanma yaşamıyorsunuz. Albea’ da vites geçişleri bazen işkenceye dönüşüyordu. Ancak Fiesta’ da pek öyle değil. Hatta hiç de fena değil.

Aynalar çok küçük. Dış aynalar oldukça küçük olarak tasarlanmış. Elbette küçük sınıfa göre tasarlanmıştır. Ancak yine de biraz daha büyük olmalıydı.

Yeni evliler için uygun. En fazla 2 çocuğunuz varsa, bu araç size uygun olabilir. Ya da yeni evliyseniz ya da acemiliğinizi atmak istiyorsanız, Fiesta tam size göre.

Arka cam görüşü kısıtlı. Camın küçük oluşunu geçiyorum. Camın yerleşim şekli biraz garip geldi. Aynayı sevmeyen(hiç tasvip etmesem de) ve cama bakma huyu olanlar için bir dezavantaj.

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın…

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..