Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Forlan 2-0 Medya

Spor medyamız ezelden beri haberlerinde aceleci davranırdı ama son bir ayda yaşananlar artık kesinlikle “pes” dedirtti. Forlan’ın önce Beşiktaş’a sonra da Reyes ve Ujfalusi ile birlikte Galatasaray’a geleceğini söyleyen, bunları söylemekle yetinmeyip adeta futbolcular kulüp başkanları ile beraber geliyormuş gibi havaalanlarından canlı yayınlar yapan ve çarşaf çarşaf fotoğraf yayınlayan spor medyamız bu oyuncunun tıpkı takım arkadaşı Reyes gibi kulübünde kalacağını açıklaması üzerine tükürdüğünü yalamak durumunda kaldı.

Bu yaklaşımın en büyük nedeni spor medyasının ticari kaygıları ile ulus olarak karşımızdakine güzel bir şeyler söyleme arzumuzun birleşmesi ve ne yazık ki iki tutum da profesyonellikten son derece uzak!

Medyadaki yaklaşım yanlışlığımıza bir başka örnek de bugün Porto’dan ayrılacağı açıklanan Villas Boas olayında yaşandı. Yurt dışındaki gazeteler bu haber ile ilgili olarak “Chelsea’nin istediği Villas Boas, Porto’dan ayrıldı” demekle yetinirken bizim medyamızda genç teknik adamın Porto’dan ayrılışı tamamen Chelsea ile ilişkilendirilip neredeyse imzalarin atıldığı ima edildi.

Boas Chelsea’ye gider veya gitmez. Sorun o değil, sorun spor medyamızın hem takip edilme hem de insanlara şirin görünme kaygılarıyla olmamış işleri olmuş gibi göstermesi: yoksa medyanın görevi haber vermek değil de haberden hikaye yazmak mı?

Sansasyonel bir transfer haberi yapıldığında o gün gazete çok satar ve televizyon programı çok izlenir ama ertesi gün o transfer gerçekleşmediğinde, basiretli bir medya kurumunun kaybetmek isteyeceği son şey olan “itibar” zedelenir ki onu kazanmak düşünülenden çok daha fazla zaman alır.

Sözün özü spor medyamız, ama bilinçli ama bilinçsiz son derece kritik bir durumda. Bu saatten sonra yogurt üflenerek yenmezse işin rengi tamamen değişir ve spor medyamız tam anlamıyla yalancı çoban durumuna düşer ki işte o zaman ne işitilene inanılır ne de okunana.

cannizamoglu@twitter.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..