Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Fotoğraf, video, resim; hangisi bizi daha iyi yansıtır?

Fotoğraf, video, resim; hangisi bizi daha iyi yansıtır?
 

Hiçbiri canlı görmek gibi olmaz; ama işte insanlar bunlarla da birilerini görmek ve kendilerini göstermek istiyorlar. Fotoğraf, video, resim kişinin kendine bakması için değil başkalarının ona bakması için çekilir ama en çok yine de kendisi kendine bakar.

Fotoğraf, video, resimde gizemli ayrıntılarınız yer almaz, belki gizli videoda… Bu anlamda hepsi de kuru bir resimdir. Aslında bir kişiyi resimlerine bakarak tanımak yanlış tanımaktır. Kafanızda o resim kalır ve canlı halinde vereceği duygunun önüne geçer. İnsanlar niye resim çektirirler bilmiyorum; ben buradayım. Ama işte atıyorum bir kadınla yattığınızda onun şeklini(profilini/görüntüsünü) böyle göremezsiniz; şeklen nasıl biri olduğunu anlamanız için bir resimde görüntülenmesi gerekir.

Yakın çekim canlıyken yaklaşmak gibidir. Uzak çekim ama görür görmez tanıdıysanız onu zaten saçlarının teline kadar tanıyorsunuz demektir. İnsan sevmediği birinin yatağa girse bile şekli aklında kalmaz.

Bir insanın sadece fotoğrafının çekilmesi ya da videosunun yapılması boş bir şey. Şu yaşta nasıldım deniliyorsa ayrı; yani albüm için. Değilse fotoğraf ve video bir özelliğinizi/durumunuzu ortaya koymalı. “Bak bu Sevda Hanım” Napayım, sokaklarda adı Sevda olan bir sürü. “Bak bu sevdanın gözleri” Ha burada dur işte. Bana özellik/güzellik göster! Sevda hanımmış! Taksim’e gitmiş de videosunu çekmiş.  Bize sen lazımsın, Taksim’i biliyoruz zaten. Özel bir şeyin yok mu, özel bir şeyin!

Resim sizi daha güzel gösterebilir ama hiç kimse resmi değildir. Çünkü resim duyguları göstermez. Resim adeta sizin siz olmadığınızı ispata çalışır. Her şeyden önce büyük bir yalandır. Resimle kraliçe olacağınıza canlı pasaklı Sally olun daha iyi. Çünkü resimle yatağa giremeyiz. Keşke resmimizi göstermemiz gereken yerde kendimizi göstersek!

Fotoğraf, video, resim; hangisi bizi daha iyi yansıtır? Özellikle videoda bazen kendimizi bile tanıyamayız. Çünkü videolar belli bir nesneyi, olayı öne çıkarırlar. Öne çıkarılan siz değilseniz dikkat çekmezsiniz. Bazen videoda kendinizi bile bulamazsınız.

Kişilerin tabloları yapılmıyor… İşte bakın asıl ölümsüz olan odur. Tabloda ressamın becerisi ve hayal gücüne göre olmak istediğiniz haller de yer alabilir. Vücudunuzda yapacağı nü estetiği ile cinsel varlığınızı arzular tuvalden fışkıracak gibi yapabilir. Ağlıyorsanız eğer gözlerinize bakarak neden ağladığınız anlaşılabilir. Tablo video ve fotoğrafa beş basar. Tablo zor ve pahalı, insanların parası yok. Ya da kendilerine güvenleri yok. Tablo gibi olsaydım tablomu yaptırırdım diyorlar. Oysa her insanın tablo yapılacak bir hali vardır. İnsanı en iyi tablo yansıtır; çünkü tabloda hayaller de yer alır!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..