Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Fotograf Gibi skor

Fotograf Gibi skor
 

Galatasaray’ın halihazırdaki durumunu bugünkü maçtan daha iyi anlatabilecek ne bir teknik adam ne de bir yorumcu olabilir. Nitekim dün geceki oyun ve elde edilen skor sarı kırmızılıların artı ve eksileriyle ne bir durumda olduklarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor: iyi hücum, kötü savunma…

Takımın Kimyası Bozuk!

Galatasaray’da ister yanlış diyelim ister gereksiz diyelim alınan yabancı yıldızların transferlerinde hata olduğu bir gerçek. Bakıldığı zaman Galatasaray’da önemli ve etkili denilen oyuncuların hepsi santra çizgisinin ilerisinde oynayan isimler ancak geri tarafta bırakın aynı zenginliği, oynayacak adam bulmakta zorlanılıyor. Hal böyle olunca ortaya henüz Avrupa’da henüz 5. karşılaşmasına çıkmış ve İsviçre gibi Avrupa’da esamesi okunmayan bir ligde kümede kalma mücadelesi veren bir takımdan üç gol yiyen ama diğer taraftan da deplasmanda iki kez geriye düştüğü maçı kazanacak golleri bulabilecek etkili hücum oyuncularına sahip bir Galatasaray çıkıyor.

Bugünkü skorun tesadüfî bir skor olduğu asla düşünülmemeli zira arkaya adam kaçırma, ilk müdahalelerde gecikme ve rakibe kafa topu verme gibi büyük savunma problemleri yaşarken hızlı atağa çıkma, ileride çoğalma ve son vuruşlarda başarı gibi hücum becerilerine sahip Galatasaray için ortaya çıkan skor tam bir ayna niteliğinde.

Arda ve Ümit Karan’ın forma giymediği maçta Kewell, Lincoln, Baros ve Nonda’nın bir arada oynaması maçın her iki taraf için de gollü geçmesinin en önemli nedeni. Zira neredeyse tamamen hücumu düşünen bu oyuncuların arkasındaki Ayhan, Serkan/Yaser gibi isimlerin de savunma yapmakta zorlanması nedeniyle sarı kırmızılılar bol gol pozisyonu bulup rakibe de fazlasıyla gol şansı verdi.

Lacopo Kimin Adamıydı?

Servet Çetin’in Belçika ve Antalyaspor maçlarında yenen goller üzerine yaptığı açıklamalar hemen hemen birbirinin aynıydı ve aynı gol dün de Lacopo’dan geldi. Bir savunma oyuncusu olan Lacopo’nun maçın son dakikalarında attığı gol için Servet muhtemelen yine kendilerinin rakibin forvetlerini savunduğunu ve Lacopo’nun boş kaldığını söyleyecektir ancak bu açıklamalar sorunu gidermek için herhangi bir önlem alınmadığı için artık anlamını yitirmeye başladı. Zaten sağ ve sol beklerdeki sıkıntı nedeniyle istenilen seviyenin çok altında seyreden savunma yapısı orta alandan yeterli destek alınamadığı için sadece duran toplarda değil, geniş boşluklar nedeniyle arkaya atılan toplarda ve birebirde de büyük sıkıntı yaşıyor.

Saraçoğlu Hayal Mi?

Sonuçta Galatasaray için söylenecekler maçtan maça değişmiyor. Takımı savunma ve hücum olarak terazinin iki kefesine koyduğumuzda ortaya savunma aleyhine büyük bir dengesizlik çıkıyor ki bunu her maçta somut bir şekilde görmek mümkün. Futbolda ve özellikle Avrupa futbolunda başarı için savunma-hücum dengesinin mevcut ya da olacaksa savunma lehine bozuk olması gerektiği göz önüne alındığında Galatasaray mevcut yapısıyla bu kulvarda çok zorlanacak gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..