Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Fotoğrafçı gözüyle bir başka

Fotoğrafçı gözüyle bir başka
 

Fotoğraf: Füsun Karaman


Günümüzde fotoğrafla ilişkimiz çok sıkı fıkı. Özellikle teknolojinin geldiği şu noktada elimizdeki telefonların fotoğraf çekmedeki maharetleri göz önünde bulundurulduğunda her an her şeyin fotoğrafını çekebilir durumdayız. Bu özgürlük biraz arsızlığa neden olsa da, biraz daha bilgiyle, bilinçle fotoğrafa yaklaşmanın, görüntüleri seçmenin değerini düşürmüyor.

Bazıları ise konuya biraz daha önem veriyor ve teknik anlamda kendini konuyla ilgili geliştirmeye çalışıyor.

Çoğumuzun bir dönem biraz daha profesyonelce fotoğraf çekme isteği olmuştur. Profesyonel fotoğraf makinası alanlarınız ya da işi biraz daha ileri götürüp kursa gidenleriniz vardır.

Yaklaşık 10 yıldır çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ve 2007 yılından itibaren Fotoğraf Vakfı'na da ev sahipliği yapan Galata Fotoğrafhanesi de yurtiçi ve yurtdışından saygın fotoğrafçıların yürüttüğü atölyeler ile fotoğraf meraklılarına bu konuda derman olmakta.

Bir çok kitap ve dergi yayınlanmasına da ön ayak olan Galata Fotoğrafhanesi, 2004 yılında Başka Bir Fotoğrafa Yolculuk mottosuyla yola çıktı ve Fotoğrafhane’nin yetiştirdiği öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergiler de düzenledi.

Aralarında Murat Germen, Orhan Cem Çetin, Özcan Yurdalan, Kemal Cengizkan ve Nar Photos fotoğrafçıları gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 40 civarındaki fotoğraf sanatçısı kendi çalışmalarının orijinal baskılarını herkesin satın alabileceği bir ortama taşıdı. Elbette Fotoğrafhane’nin yetiştirdiği öğrencilerin fotoğrafları da burada yer alıyor.

Bu satıştan elde edilecek tüm gelir ise Galata Fotoğrafhanesi yararına kullanılacak.

“Telefonlarımızla çektiğimiz fotoğrafların yanında fotoğrafçı gözüyle çekilmiş bir fotoğrafın yeri başkadır" diyorsanız, bu çalışmalardan birine sahip olmak veya sevdiklerinize hediye etmek ya da atölyelere katılmak isterseniz Galata Fotoğrafhanesi ile tanışmak için sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.gfdestek.com/

Fotoğraf: Füsun Karaman

 
Toplam blog
: 55
: 555
Kayıt tarihi
: 07.06.06
 
 

Web editörü. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu. TV kanallarında yap..