Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Fotoğraf
 

Fotoğrafın kalbi, Bursa Fotofest'te attı!

 
Paris ile Tokyo arasındaki tek uluslararası fotoğraf festivali olan Bursa Fotofest, 15 Eylül 2012, Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesi’nde Bursa halkının da büyük bir ilgi ve katılımıyla düzenlenen yürüyüş ve açılış konuşmalarıyla başladı.
 
Bursa halkının fotoğrafa ve fotoğrafçıya verdiği değeri bir kez daha gösterdiği yürüyüş, renkli görüntüler eşliğinde Bursa’nın tarihi atmosferinde tüm fotoğrafseverlerle kucaklaştı. 
 
Türkiye’nin ve Ortadoğunun ilk ve tek uluslararası fotoğraf festivali olan Bursa Fotofest 2012’nin ilk gününde, Ara Güler’in, “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıklı konuşması, fotoğraf sanatçıları, yabancı konuklar ve Bursa halkı tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Güler “Sanat yalandan beslenir, fotoğraf sanat değil, gerçektir.” sözleriyle de yine dikkat çekti. Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda sanatseverlerle buluşan Ara Güler, konuşmasına “Foto muhabirleri fotoğraflarıyla aslında görsel tarih yazarlar.” diyerek devam etti. Espirili ve tarihe dokunan sohbetiyle ayakta alkışlanan Ara Güler’in sohbetinin ardından gerçekleşen “Geçmişin Yüzleri” adlı  slayt gösterisi ile BursaFotofest’in ilk günü tamamlandı. 
 
BursaFotofest’in ikinci gününde Bursa’nın tarihi hanı, Koza Han’da Ara Güler’in “20. Yüzyılın Yaratıcıları” isimli sergisinin açılışı yapıldı. Bursa halkının yanı sıra yurtdışından ve çevre illerden de sergiye büyük bir katılım yaşandı. Sergi,  Ara Güler’in Koza Han’a gelişi ve güzel sohbeti ile renklenirken, fotoğrafseverler tarihin büyüsü içinde yine tarihe tanıklık etmiş onlarca büyük isimin fotoğraflarını Ara Güler’in objektifinden görmüş oldular.
 
Bursa Fotofest 2012, 50’ye yakın yabancı konuğunun yanı sıra; festival boyunca her akşam düzenlenecek “Ustalara Saygı” gecelerinde usta sanatçıların meslek hayatlarını ve deneyimlerini aktaracakları sohbetlere katılmak için dünyanın farklı köşelerinden yüzlerce ziyaretçiyi de 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında Bursa’da ağırlayacak.
 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..